Pardesü Seçimi

pardesuKış mevsiminin gelmesiyle birlikte giysilerimizi değiştirdik. Özellikle de dışarıya çıkarken kullandığımız pardesü artık daha ön planda. Pardesü seçerken dikkat etmemiz gereken kriterler var. Yaş, boy ve kilo gibi.

Bir örnek vermek gerekirse 1,67 cm boy ve 65 ile 75 kg arasında iseniz, 40 beden bir pardesü giymeye çalışmanız hoş olmaz. En az 44 beden bir pardesü kullanmalı ve boyuna dikkat etmelisiniz. Trençkot veya boydan bir pardesü olması fark etmez. Bedenler artıkça giysilerin boyları da uzayacağından, boyunuz uzun ise kısa bir pardesü hoş durmayacaktır. Bu değişken bir olaydır daha kısa, daha uzun; daha şişman, daha zayıf olabilirsiniz ama basit ayrıntılar ve küçük dikkatlerle ne durumda olursanız olun şık görünmeyi başarabilirsiniz.

İşin renk boyutu da çok önemlidir. Bana soracak olursanız, kilolu kişilerin açık renk pardesüler tercih etmemesini öneririm; ya da tam tersini düşünürsek, zayıf bir kişi daha renkli pardesüler tercih etmelidir. Bununla birlikte kullanacağı kumaşın desenlerini seçerken de dikkatli olmak zorundadır. Boyu uzun bir kimse için bu seçimler çok önemli olmasa da minyon tipinde olan arkadaşlarımız kareli değil de boyuna çizgili kumaşları tercih ederlerse, daha zarif ve daha uzun görüneceklerdir.

Tesettür camiasının da vazgeçilmesi olan pardesü, birbirinden güzel renk ve modellerle kapalı hanımların gözde giysilerinden biri. Uyumlu bir eşarpla kombinlenen pardesüler, şık ve zarif görünüm sergilerken tesettür modasını perçinliyor.

Eşarbınızı, fularınızı ya da şalınızı ister boynunuzda isterseniz de başınızda kullanın pardesünüzün düğme detayına, fermuarına ya da kemerine uydurarak seçerseniz günün modası sizsiniz. Altına kullanacağınız ayakkabının da boyuna pardesülerde daha klasik; trençkotlarınızda ise daha spor ayakkabılar seçmeniz gerekiyor.

Şu renk bana yakışmaz deyip peşin hükümlü de olmayın, fırsatınız varsa birkaç renk denemeniz ve çevrenizdekilerden fikir almanız doğru seçimler yapmanızda size yol gösterecektir.  Yazlık olsun, kışlık olsun pardesü kumaşınızın kalitesi önem vermeniz gereken bir diğer husus. Mümkün olduğunca naylonsu kumaşlardan uzak durmalı kışın pamuklu, yaz aylarında ise ipek veya keten kumaşları kullanmaya özen gösterin.

Bir cevap yazın