Pardesü Nedir?

Pardesü bayanların giymiş oldukları, omuzlardan ayak bileklerine kadar olan uzun kollu, yazlık ve kışlık çeşitleri bulunabilen elbiseleri üzerine giyilen bir giysi türüdür. Pardesü özellikle kapalı bayanların dışarıya çıkarken giymek için tercih ettikleri farklı renkler bulunmaktadır. Genellikle geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Yaz aylarının sıcak olması nedeniyle pardesü altına ince kıyafetler giyilirken, kış ayında ise kalın kıyafetler giyilebilen iyi bir kıyafet bütünleyicisidir. Pardesülerin farklı desenleri olmakla birlikte, bazen cepli, bazen dantelli, bazen ise değişik modeller şeklinde tasarlanmaktadır.

Pardesü çeşitleri

Pardesü yazlık kışlık ve mevsimlik olarak 3 çeşit şekilde dikilmektedir. Kış aylarında giyilen pardesüler genel olarak keçe, kaşe, kap gibi kumaş türleri tercih edilmektedir. Yazlık pardesüler ise krep, keten ince kumaştan üretilen pardesüler, tercih edilmektedir. Ayrıca deri veya kottan üretilen pardesü çeşitleri de bulunmaktadır. Pardesü alırken hangi mevsimde giyileceği konusunda dikkat edilmelidir.

Pardesü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde pardesü çeşitleri çok fazla çoğalmıştır. Bu sebepten dolayı pardesü alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlarda pardesüyü giyen kişinin vücut hatalarının belli etmeyecek şekilde dikkat etmelidir. Pardesüyü seçiminde ne çok dar nede çok fazla bol olması gerekir. Giyecek kişinin rahatlığı ve şıklığı bakımından oldukça önemlidir. Pardesünün hafif olmasına özen göstererek günlük hayat içerisinde kolay giyilmesi ve rahat hareket edilmesine kolaylık sağlanması gerekir.

Kaliteli bir kumaştan üretilmiş olan bir pardesünün seçilmesi durumunda, uzun yıllar giyilmesine olanak sağlar. Bununla beraber pardesünün dikimi de çok önemlidir. Çünkü sağlam dikilmeyen pardesü kısa bir zaman içerisinde en ufak harekette sökülür ve vücutta şık bir görüntü bırakmaz. Bu yüzden bu hususlara dikkat edilmelidir. Pardesü alınırken mutlaka alındığı yerde denenmelidir. Çünkü kalıp hatalarında çok fazla rastlanmaktadır. Eğer uyumlu olmaması durumunda değiştirme imkanı olacaktır. Bu gibi hususlara dikkat edilmesi durumunda pardesü alacak kişinin kendisine yaklaşan ışık bir pardesü seçmiş olacaktır.

Pardesü Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Pardesünün kullanımı kadar temizliği de çok önemlidir. Bu yüzden kendi etiketinde kuru temizleme ile temizlenmelidir yazısı yazıyorsa mutlaka kuru temizlikçiye verilmelidir. Aksi halde kumaşın bozulmasına ya çekilmesine sebebiyet verebilir. Bundan dolayı pardesüyü uzun yıllar kullanmak isteyen kişi, kuru temizleme yolu ile pardesümü yıkatabilir.

 

Bir cevap yazın