Pardesü Nedir? Pardesü Modelleri

Pardesüyü baylar ve bayanlar giyebilir. Omuzdan ayak bileklerine kadar uzanan uzun kollu elbiseler üzerine giyinen giysidir. Kışlık ve yazlık olmak üzere mevsimlere göre çeşitleri de vardır. Bayanlar dışarıya çıkarken tercih eder ve renk çeşidi alternatifi de fazladır. Yazın altına ince kıyafetlerle giyilir. Kışın ise kalın kıyafetler ile giyilebilir. Cepli, dantel desenli ve çok değişik modellerde tasarlanabilir.

Pardesü Çeşitleri

Mevsimlik, kışlık ve yazlık olmak üzere 3 çeşitten dikilmektedir. Kış ayları için kaşe, keçe, kap vb. gibi kumaşlar tercih edilmektedir. Yaz ayları için ise keten, krep gibi ince kumaşlar tercih edilir. Kottan ve deriden üretilen pardesüler de vardır.

Dikkat Çeken Pardesü Modelleri

Kalite çok önemlidir. Son derece şık ve modern tasarımlarla her bayanın beğenebileceği özelliklerde pardesü üretilmektedir. Şıklığını dışarıya yansıtmak isteyen bayanlar en güzel ve kaliteli pardesü modellerini bulmak istemektedir. Bunun içinde farklı firmaların ürün seçeneklerine göz atmaktadırlar. Tesettür giyimde son zamanlarda dikkat çeken ve güzel olan birçok ürün seçeneği ile karşı karşıya kalmaktayız. Her zevke hitap eden ve mevsimlere göre renk ve modellerle sizde şıklığınızı dışarıya yansıtmak istiyorsanız modayı yakından takip edebilirsiniz. Sıradan modellerle vakit harcamayın.

Pardesü Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Çeşit olanağı günümüzde çok fazladır. Bu yüzden istediğiniz modeli ve rengi kolaylıkla bulabilirsiniz. Fakat pardesüyü kim giymek istiyorsa o kişinin vücut hatlarını belli etmeyecek model tercih edilmelidir. Ne çok dar olmalı ne de çok geniş olmalıdır. Giyecek kişinin rahatlığı ve üzerinde nasıl durduğu dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisidir. Hafif olmasına da dikkat edilmelidir bu sayede günlük hayatta çok rahat kullanabilirsiniz. Kaliteli kumaşlarda üretilmiş olması ile uzun yıllar boyu kullanabilirsiniz. Düzgün dikilmiş olması gerekir düzgün dikilmediği zaman vücutta şık görünmez.

Pardesü Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Yıkama ve temizleme durumu için etikete dikkat etmek gerekir. Etikette kuru temizleme yazıyorsa kuru temizlemeye verilmesi gerekir. Bu durumda çamaşır makinesinde yıkanmaz yıkadığınız zaman eski görüntüye sahip olamayabilirsiniz. Çünkü kumaş çekilir ve bozulur. Uzun süre giymek istiyorsanız kuru temizleme yolunu tercih etmelisiniz.

Bir cevap yazın