Pardesü Nasıl Seçilmelidir?

Hem kadınların hem de erkeklerin kullandıkları omuzlardan ayak bileklerine kadar inen uzun kollu, kalın veya ince kumaşlardan üretilmiş kıyafetlerin üzerine giyilebilen ceketlerdir. Özellikle tesettürlü kadınların sıkça kullandıkları ürünlerdir. Geniş bir renk yelpazesine sahip olan bu ürünler kumaşların türüne göre hem yaz aylarında hem de kış aylarında kullanılmaktadır. Her ortama uyum sağlayabilen modelleri ile pardesüler en iyi kombin bütünleyicileridir. Dantel, deri, desen detaylı olabilir. Cepli ve cepsiz pardesü seçenekleri satılmaktadır.

 Pardesü Kumaş Seçenekleri

 Genellikle yazlık ve kışlık olarak iki seçeneği vardır. Kışlık olan pardesüler keçe, kap ve kaşe kumaşlarından dikilir. Yazlık olan pardesüler de krep keten başta olmak üzere ince kumaşlardan üretilirler. Giyilecek mevsim dikkate alınarak pardesü seçilmelidir. Ayrıca daha spor ya da fantezi bir görünüm için de kottan ya da deri kumaşlardan üretilen pardesüleri tercih edebilirsiniz.

 Pardesü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Günümüzde üretilen pardesü seçenekleri oldukça fazladır. Bu sebeple pardesü alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta pardesüyü giyecek olan kişinin vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Seçtiğiniz pardesü modelini ne dar nede bol olmalıdır. Bedeninize uygun olan pardesü hem şıklık hem de rahatlığınız açısından önemlidir. Hafif olan pardesü seçimlerinizi günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 Oldukça kaliteli bir kumaştan üretilmiş pardesüleri uzun yıllar kullanma şansınız vardır. Bu noktada da dikkat etmeniz gereken esas nokta pardesünün dikim kalitesidir. Dikiş aşaması düzgün yapılmamış olan pardesüler hem rahatsızlık verecek hem de şık durmayacaktır. En çok gözlemlenen hatalar pardesünün kalıp hatalarıdır. Bu yüzden seçtiğiniz pardesüyü önce deneyin, vücudunuza uyumlu ise tercih edebilirsiniz.

 Pardesü Temizliği

 Her kıyafette olduğu gibi pardesülerde de etiket bulunur. Bu etikette bulunan yıkama talimatlarına uymalısınız. Kuru temizleme önerilmişse asla çamaşır makinasında yıkamamalısınız. Kuru temizleme önerilen bir ürünü makina bozabilir, kumaşta çekme, yırtılma, aşınma gibi problemler oluşabilir. Bu sebeple almış olduğunuz pardesüyü uzun süre kullanmak istiyorsanız kuru temizleme pardesü ömrünü uzatacaktır. Kullanma talimatında makinada yıkanabilir işareti varsa belirtilen derecede rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Ayrıca ütü gerektiren bir kumaş türüyse de mutlaka etikette yazan sıcaklık derecesiyle ütü işlemini yapmalısınız.

 

 

Bir cevap yazın