Pardesü Kumaş Çeşitleri Ne Yıkanma Teknikleri Nelerdir?

Günümüz de çok kullanılan kıyafetlerden biri olan, bay ve bayanların giymeyi tercih ettikleri omuzlardan ayak bileğine kadar uzanan uzun kollu yazlık ve kışlık seçenekleri de olan elbiselerin üzerine giyilen kıyafettir. Giyilen pardesü özellikle tesettürlü hanımların daha çok tercih ettikleri ve dışarı çıkarken giyindikleri her renkte bulunabilen giysilerdir. Renk seçeneklerinin bol olduğu pardesü kıyafetler, yazları ince elbiselerin üstüne giyinirken kışları da kalın kıyafetlerin üstüne daha da sıcak tutması için giyilen şık kıyafetlerdir.

 Birçok dikim detaylarına sahip olabilen pardesü paltolar, bazen cepli seçenekleri, bazen dantel desenli olabilen ama daha çok düz sade tercih edilen çeşitli tasarımları bulunmaktadır. Kullanılan pardesü, mevsimlik, kışlık ve yazlık olmak üzere 3 farklı kumaş seçenekleri ile dikilmekte veya satın alınmaktadır. Kışlık tarzda satın alınacak pardesüler kumaş bakımından keçe, kaşe çeşitleri ile tasarlanmaktadır.

 Yaz aylarında alınacak pardesü modelleri ise krep ve keten gibi ince kumaş türleri ile sıcaklık vermeyecek çeşitleri ile üretilmektedir. Bu kumaşlara ek olarak üretimi gerçekleşen ve tercih edilen deri ve kotton kumaş seçenekleri de bulunmaktadır. Bu kumaş çeşitliliği yönü nedeni ile pardesü alırken hangi mevsimde giyilecekse ona uygun kumaşta üretilmiş pardesüler tercih edilmesine dikkat edilmelidir.

 Pardesü Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Çeşitleri bol olan pardesü modelleri alınırken dikkat edilecek önemli özelliklerden biriside bayanlar için vücut hatlarının belli olmaması yönünde tercihler ile alınması olmaktadır. Bunun nedeni ise alınacak pardesünün ne çok bol nede çok dar olması rahat hareket etme kabiliyetini etkilemesinden gelmektedir. Bir diğer dikkat edilecek özellik ise dikim kalitesi olmalıdır. Düzgün dikim yapılmamış pardesüler şık bir görünüm sunmaz ve uzun ömürlü olmaz.

 Pardesü Temizliği Nasıl Yapılır?

 Alınan pardesünün iç kısmında bulunan etiket bilgileri dikkate alınarak yıkama ve temizleme işlemleri yapılmalıdır. Bu önemli bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır. Etiketinde kuru temizleme işareti veya yazısı bulunuyor ise bu özelliklerde ki pardesüyü kesinlikle çamaşır makinesinde yıkmamanız gerekmektedir. Yıkandığı zaman kumaşın bozulması ve ürün kaybı yaşanabilmektedir. En çok tercih edilen özellik bakımından pardesülere kuru temizleme işleminin yapılması görülmektedir. Daha düzgün kumaş ve daha uzun ömürlü yapılar için tercih edilen temizlik işlemi budur.

 

Bir cevap yazın