Pardesü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hem yazın hem de kışın omuzdan ayak bileğine kadar kollu, erkeklerin ve kadınların giydiği bir giyim türüdür. Dışarı çıkarken tesettür giyen kadınlar için çeşitli renklerde kabanlar mevcuttur. Genellikle birden fazla renge sahiptirler. Yazın ince giysiler giyildiğinde, kışın kalın giysiler giymek için en iyi yardımcı giysidir. Bazen cepli, bazen dantel desenli bazen de birçok farklı stilde.

Üst kat üç türe ayrılır: mevsimlik, kış ve yaz. Kışın giyilebilen son katlar genellikle pul, keçe, şapka vb. Aşağıdaki gibi kumaş türleri tercih edilmektedir. Yazlık son katlar arasında krep keten gibi ince kumaşlardan yapılan son katlar tercih edilmektedir. Ayrıca denim ve deriden yapılmış çeşitli üst katlar da vardır. Pardesü’yü giyerken mevsimine dikkat etmek gerekir.

Pardesü Alırken Ve Giyerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Günümüzde pek çok yüzey türü var. Bu nedenle son kat satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör son kat giyen kişinin fiziksel hatasını görememesi olmalıdır. Pardesü’yü seçerken kullanıcının şıklığı ve rahatlığı açısından çok önemlidir, ne çok sıkı ne de çok gevşek olmasıdır. Daha sonra pardesü giyilirken yanlarında taşınabilecek kadar hafif, giydirilmesi kolay ve günlük yaşamlarında rahatlıkla onlara yardımcı olmalıdır.

Kaliteli kumaştan yapılmış bir pardösü tercih edenler, uzun süre kullanabilirler. Son katın dikiş kalitesi de dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Yanlış dikilmiş bir pardösü vücutta şık bir görünüm sağlamaz ve çok kullanışsızdır. En yaygın desen kusurları, bir üst kat seçerken karşılaşılır. Bu nedenle pardösü alırken pardösü üzerinde denemelisiniz ve kalıbın vücut şeklinize uygun olması gerekir. Bu noktalara dikkat ederseniz size yakışan şık bir bitiş seçeceksiniz.

Pardesü Temizliği Nasıl Yapılır?

Son katı yıkamak ve temizlemek için etiketine dikkat etmelisiniz. Etikette “Kuru Temizleme” yazıyorsa, çamaşır makinesinde yıkanamaz. Aksi takdirde kumaş bozulacak veya küçülecektir. Bu nedenle uzun süre son kat giymek istiyorsanız kurutmalısınız.

Pardesü Ve Ferace Arasındaki Farklılıklar

Ferace ve pardesü arasında birçok fark var. Örneğin; ferace pardesü’nün modeline göre vücut hatlarını ortaya çıkarmayan daha zengin bir paltodur. Bu işlevi nedeniyle başörtülü kişinin vücut çizgisi bilinmez ve bu şekilde başörtüsünün ihtiyaçlarından biri de mata getirilir.

Abaya, insanların dikkatini çekmemek için daha koyu ve daha stabil modellerde üretilmektedir. İşlemeler, süslemeler ve desenler abartılı değildir, koyu renkler (siyah ve lacivert gibi) arasında en popüler olanlarıdır. Kaplamanın her rengini ve modelini bulabilirsiniz. Öte yandan Abaya’nın fiyatı pardösü ile kıyaslandığında daha ucuzdur. Böylelikle bütçeden kör olan herkesi kendine çekebilir.

 

Bir cevap yazın