Pardesü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Pardesü hem erkek hem de kadının ortak kullandığı bir kıyafettir. Pardesü denilince akla omuzdan ayaklara kadar olan bol ve uzun kollu giysilerdir. Pardesüler hem kış aylarında tercih edilmektedir hem de serin yaz akşamlarında giyilmektedir. Genellikle tesettürlü hanımların dışarı kıyafetlerini kombin amacıyla pardesü kullanmaktadır. Pardesülerin her kıyafetin üzerine yakışması için çok geniş bir renk yelpazesi vardır. Yani piyasada her renk pardesü bulmak mümkündür.

Pardesülerin bir kısmı ceplidir bir kısım da desenlidir. Fakat bunlar haricinde hiçbir deseni ve cebi olmayan düz pardösüler de bulunmaktadır. Daha çok genç ve orta yaşlı kesimin tercihi cepli ve renkli pardösülerdir. Pardösüler kendi içerisinde Kışlık ve yazlık olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Kışlık pardesüler biraz daha kalın olması beklenirken yazlık pardesüler daha ince ve açık renklidir. Bunun nedeni mevsimsel açıdan üşümeler veya terlemeleri engellemektir.

Pardesü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Serbest piyasada pardösüye yoğun talep olmaktadır. Bu nedenler çok fazla çeşidi ve türü bulunmaktadır. Bu kadar tür ve çeşit arasında en doğrusunu alabilmek için dikkatli olunması gerekir. Özellikle pardesünün vücut hatlarınızı kesinlikle belli etmeyecek rahatlıkta olmalıdır.

Şıklığın korunması ve modaya uyulması için pardesünün ne çok sık ne çok geniş olması gerekir. Tam ortasında ve kendinize yakıştırdığınız çeşidi seçmelisiniz. Seçeceğiniz giysinin üzerinizde bir ağırlık oluşturmamalı daha çok işinizi kolaylaştıracak şekilde olması lazımdır.

Kaliteli ve dayanıklı bir pardesü seçerseniz uzun yıllar kullanmanız mümkündür. Özellikle dikim tarzı ve dikiş yerlerinin sağlamlığına dikkat edilmelidir. Düzgün dikilmemiş olanların üzerinizde ki duruşu normal olmayacaktır. Pardesülerin genelinde rastlanan kalıp hatalarıyla karşılaşmamak için güvenilir markalarla çalışın. Makalede yazan uyarılara detaylıca bakarsanız muhtemelen bir sorunla karşılaşmayacaksınız.

Pardesü Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pardesüler uzun ve esnek kumaşlar olabileceği için kesinlikle diğer kıyafetleriniz gibi yıkamamanız gerekir. Öncelikle pardesünüzün etiketinde yazan yıkama tekniklerine dikkat edin. Eğer çamaşır makinesinde yıkanamaz diyorsa kuru temizleme gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yıkadığınız veya kuru temizlemeye gönderdiğiniz pardesünüzü ütülemek isterseniz de dikkatli olmalısınız. Pardesünüzün üzerine ince bir bez serin ve ütülemeye başlayın. Böylece pardesünüzün yanma ihtimali ortadan kalkar.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın