Özel Günlerin Vazgeçilmezi Abiyeler

abiyeKadınlar bakım için güzellik için uzun uğraş ve fedakârlık verirler. Bir o kadar duruşunu tamamlamak için özel günler, akşam yemeği, özel ve önemli anlar için giyimine özen gösterir. Bu gibi zamanlarda kıyafet ve giysi beklentisi yerini Abiye giyime bırakır. Kadınların mağazalarda bile gezerken büyük heyecan duydukları seçenekleri tek tek saatlerce bıkmadan usanmadan irdeledikleri de bilinir. Kısa bir aksam yemeği için bile şık sade ve çok asil abiye tercih edilir genelde. Bazen yakın bir dostun ve ya tanıdığın özel bir gününde giymek için uzun abiye modelleri tercih edilir.

 

Kış günlerinde koyu renkli uzun modeller yaz aylarında ise daha renkli cıvıl cıvıl açık tonlu abiyeler genellikle daha çok kullanılır. Dışarıya çıkıldığında hemen hemen başınızı nereye çevirirseniz bir moda evi, abiye ağırlıklı vitrinler ya da özel dikim yapan atölyelere rastlamak mümkün. Uzun ve kısa olarak tercih edilen bazen internetten beğenilen bir modelin yapılması amaçlı kumaş temin edilip dikilmesi ile abiye sahibi olabilirsiniz. Seçim yapar iken bir de boy ve kiloya göre model seçmek çok önemlidir.

 

Aksi takdirde çok şık olmak yerine üzerinize oturmayan adeta size ait olmadığı tamamen belli olan bir tasarım sergilemek zorunda kalabilirsiniz üzerinizde. Kilolu bayanların tercihi daha bol hatları düz ve belli etmeyen modeller olması gerekmekte. Göğüs ölçüsü vücudundan fazla geniş olan bayanlar da tek tip değil de biraz daha orantılı modeller tercih etmeli. Aksi halde bacak boyu ince ve üzeri kalın kilolu bir görünüm hali almakta. Kendinizi içinde en iyi hissettiğiniz abiye modellerini vücudunuza yakıştıramamış olabilirsiniz bu modelden vazgeçmeniz için geçerli sebep değil.

 

Biraz rötuş ile çok daha farklı bir görünüme kavuşarak vücudunuza uygun hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Ten renginizden saçınızın rengine varana kadar pek çok model size özel olabilir. Esmer bayanların tercihi genellikle siyah lacivert ve saks mavisi olmakla birlikte açık tenli bayanların ise biraz daha soft pudra pembesi, lila, yine açık mavi, kırmızı, vizon tonlar kullanması daha doğru olur.

 

One comment

Bir cevap yazın