Özel Günlerin Tercihi Abiye

Yaz sezonunun açılması ile artan kına, düğün, nişan gibi davetlerde şık görünmenin en iyi seçimi tabi ki abiye elbiseler. Günler öncesi başlayan kıyafet arayışı, kombinleme gibi sorunlara gelin beraber cevap bulalım.

Vücut Tipine Göre Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

Beli ince hanımların önerisi ile başlayacak olursak kesinlikle bel şeritli, kemerli modeller biçilmiş kaftan olacaktır. Çünkü bel detayı, ince ve zarifliği daha çok ortaya çıkaracaktır. Basenli kadınlar ise kesinlikle üzerlerine oturan balık tesettür abiye modellerinden kaçınmalılar. Balık etek formu olduklarından daha kilolu gösterecektir ne yazık ki. Şifon kumaşta A kesim modeller daha zarif gösterecektir.

Göğüs kupu büyük olan hanımlar ise üst kısımda detaylardan kaçınmalı. İşleme, pul, fırfır ve payet detaylarını etek kısmında tercih etmeliler. Boyu kısa kadınlar için ideal bir tercih olacak önü kısa arkası biraz daha uzun modeller yeni sezonda yerini alırken daha uzun hanımlar abiye tercihini tam boy eteklerden yana kullanabilirler.

Abiyelerde Hangi Renk Moda?

Hemen akla ilk gelen siyah renk olsa da bu sezonda aksine canlı renkler göze çarpıyor. Morlar, yeşiller, maviler ve bordolar en çok tercih edilen renkler olurken, siyah ve lacivert eskisi kadar ilgi görmüyor. Daha sade renk tercih etmek isteyenler için gri iyi bir seçenek olacaktır.

Göze Çarpan Detaylar

Abiye denince ışıltılar, danteller, fırfırlar olmazsa olmaz. Elbiseyi abiyeleştiren kullanılan kumaş ve süslemek için kullanılan detaylardır. Tesettür abiye modellerinde sezonun trendi bel ve yaka kısmında kullanılan parlak işlemeli detaylar. Hem dikkat çekici hemde sade görünen bu işlemelere eşlik eten şifon uçuş uçuş etek kısmı, baş örtüsü ile uygun kombin edildiği zaman sizleri davetin yıldızı yapabilir.

Bir başka tercih edilen detay modeli de fırfırlar.

Kol ve etek uçlarına hareket katmak için kullanılıyor. Parlak detay sevmeyenler, yine de dikkat çekici bir abiye giymek isteyenler fırfırlı modeller tercih edebilir. Sezonun esas trendine gelecek olursak kesinlikle şifon kuyruk modeli. Abiyeniz ister pullu, payetli olsun ister dümdüz olsun kullanabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz tek nokta şifon kuyruklu model kesinlikle balık elbise olmalıdır.

 

Bir cevap yazın