Osmanlı Motifleri İle Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Olur?

 

Tesettür abiye modelleri hem modanın etkisinden fazlaca etkilenen modeller arasındadır hem de kişinin zevkleri ile en iyi şekilde kombinlenen modellerden biridir. Son zamanlarda modanın etkisi saray motifleri yönüne doğru kaydığı için Osmanlı motifleri de tesettür abiye modellerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Osmanlı motifleri ile süslü bir abiye kıyafet seçimi altın işlemeli detayları ile ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra bel kısmında toka ve uçuş uçuş etek kısımları da oldukça göze çarpan unsurlar arasındadır. Osmanlı motifleri sadece detaylar üzerinde değil renklerle de sağlanabilir. Farklı renk ve motiflerin bir araya getirilmesi ile oldukça şık saray abiye modelleri elde edilebilir.

 

Renk Seçimleri İle Abiye Modellerinde Saray Havası Nasıl Yansıtılır?

 

Renk ve detay seçimleri saray havasının yansıtılması için oldukça etkili unsurlardan biridir. Osmanlı dönemlerinde kullanılan pek çok renk ve işleme detayı tesettür abiye modellerinde de tercih edilerek saray gelini havası yaratılabilir. Bu havanın yaratılması için en çok tercih edilen renkler, bordo, kırmızı, siyah, kahverengi ve hardal renkleri olarak bilinmektedir. Özellikle bordo ve kırmızı tonları otantik havanın saray havası ile birleştirilmesi konusunda oldukça yardımcı olmaktadır. Bordo ve kırmızı tonlarına eklenen sarı ya da altın işlemeli detaylar Osmanlı saray havasının elde edilmesinde iyi bir yardımcı niteliğindedir. Modacılar da Osmanlı renklerini benimseyerek, tesettür abiye modellerinde bu renkler ile saray motiflerini kullanmaktadır.

 

Detaylar ve Desenler İle Abiye Modellerinde Saray Havası Nasıl Yansıtılır?

 

Otantik ve özgün çizgilerin yansıtılmasında en fazla faydası olan unsurlar genellikle motifler ya da desenlerdir. Modacılar detayların doğru kullanımı ile istenilen havanın en iyi şekilde yansıtılmasına yardımcı olmaktadır. Osmanlı zamanlarında en fazla kullanılan detaylardan birisi de otantik dantel ve güpür işlemeleridir. Bu detayların tesettür abiye modellerinde bir araya getirilmesi saray havasının kıyafet üzerine yansıtılmasında etkili olacaktır. Özellikle, bu detayların kına gecesi gibi yöresel adetlerde kullanımı abiye modellerinin de bu çerçevede şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Tesettür abiye modellerinin kol ve etek kısmındaki bol dökümler de renk seçimleri ile birleştirildiğinde daha otantik bir havanın elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Bir cevap yazın