Önemli İhtiyaçlar İçerisinde Giyim İlk Başlarda

 

C.M.N       Giyim, gıda ve sağlık, insanoğlunun en büyük üç ihtiyacıdır. Giyim, insanoğlunun yaratıldığı günden bu güne kadar, sürekli olarak ihtiyaç hissettiği bir konudur. Kış aylarında kalın, yaz aylarında ise ince giyinerek, sağlığını korumaya çalıştı. Günümüze kadar insanların giyim tarzını, zevkler ve inançlar oluşturmuştur.

 

Öz Kültürümüz Tesettürlü Giysiler

 

Binlerce yıldır Anadolu’da birçok tesettürlü giysi çeşitleri, kültür olarak yerleşmiştir. Öz kültürümüz olan tesettür, Anadolu insanının yaşam tarzı olmuştur. Ancak tüm dünyada olduğu gibi Anadolu’da Avrupa giyim tarzı rüzgârına kapılmıştır. Tesettürlü giyim, ferace elbise, etek, bluz, kap, kaban, başörtüsü, abiye, tunik ve pardesü gibi ürünlerle, piyasada bulunmaktadır. Tesettür, kelime anlamı ‘ örtünme’ olarak açıklanmaktadır. Buna mukabil ferace elbise ise, boydan elbiselerdir. Eller, ayaklar ve yüz hariç, bütün bedenin kapatılmasıdır. Vücut hatlarını belli etmeyen ferace elbise, tesettürlüdür.

 

Avrupa Giyim Tarzı Ve Öz Kültürümüz Tesettür Giyim

 

Tesettür giyim, günümüz şartlarında en çok tercih edilen giyim tarzlarından biridir. Ferace türü tesettürsüz elbiseler yanında, tesettürlü ferace türleri de bulunmaktadır. Dekolte ve transparan özellik taşımayan bu ferace elbise çeşitleri, kışlık ve yazlık üretilmektedir. Düğmeli, fermuarlı, dantelli, deri desenli, peluşlu ve daha birçok model ile üretilmektedir. Bu özellikleri ile ferace elbise çeşitleri, kışlık olarak üretilenler, polar, yünlü ve kadife gibi kışlık kumaşlardan üretilmektedir. Yazlıklar ise, kot ve keten gibi yazlık kumaşlardan üretilmektedir.

 

Her Yıl Yeni Modeller Ve Renkler Üretiliyor

 

Ferace giyim tarzı olarak üretilen tesettür giyim şekilleri, teknolojinin gelişmesi ile birlikte, hızlı ve kaliteli tesettür giyim ürünleri üretilmektir. Binlerce renk ve tasarım, kısa zamanda üretilmektedir. Kısa zamanda üretmenin yanında, online satış sitelerinde ve mağazalarda, bir dokunuşla sipariş edebiliyorsunuz. Uygun kargo seçenekleri ile anında, istediğiniz ürünü alabiliyorsunuz.

 

Hac ve umre ibadetlerinde en çok tercih edilen ürün olan tesettürlü ferace giyim çeşitleri, tavaf esnasında da büyük kolaylık sağlamaktadır. Feraceler boydan bir ürün olduğu için, başörtüsü ile birlikte tesettürlü bir takıma dönüşmektedir. Başörtüsü ve ferace giyim çeşitleri, renk ve desen bakımından uyumlu bir şekilde üretilmektedir. Bu nedenle, başörtüsü ve ferace takımlarını uyumlu bir şekilde alabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın