Nişan Organizasyonlarında Hangi Abiye Modeli Tercih Edilir? 

 

Bayanların önemi aktivitelerden biri olan ve kıyafetleri ve tarzları ile bulunduğu ortamda dikkat çektikleri nişan organizasyonlar, tesettür abiye kıyafeti tercihleri ile özel birer etkinliğe dönüşüyor. Bayanların nişan organizasyonlarında tercih edebileceği abiye modelleri tercihlerine baktığımızda özel seçeneklerden şu şekilde bahsedebiliriz.

 

 Nişan Abiyelerinde Klasik Tasarımlar

 

Nişan abiyesi olarak klasik bir tasarıma sahip olan varak detaylı kalem abiye modeli sadeliği ve şıklığı öne çıkartan bayanların tercihidir. Bu kıyafet modelinde bebe mavisi, zümrüt, mürdüm, siyah, bordo ve sarı abiye gibi renklerin yanında petrol rengi gibi çok sayıda renk alternatifi sunuluyor. Renk olarak değişiklik gösteren bu model nakış ve eşarp rengi ile sabit dizayna sahiptir. Manşetlerinde ve bel kısmında bulunan Osmanlı nakış işlemeleri yanında aynı renk tonunda seçilmiş eşarp ile nişan ortamı için bayanlar klasik bir giyim tercihine kavuşuyor. Bu tercihi tamamlayan unsur ise ya siyah topuklu ayakkabıdır. Nişan organizasyonlarında bayanların tercih edebileceği bir diğer abiye kıyafet tasarımı ise çarpıcı tasarımı ile öne çıkan verev dantelli balık abiye modelidir.

 

Bu model daha iddialı bir tasarıma sahip olurken gövde kısmında bulunan gümüş tonlarında işlemeleri ile çarpıcı bir tasarım sunuyor. Gümüş kısmı tasarımları sabit tarda olan bu model üç farklı renkte seçeceğiyle alternatif oluşturuyor. Şarabi ve siyah renk alternatifleri sunan bu model tercihe göre bordo renkte abiye modelleri de vardır. Bu kıyafet ile klasik tasarımlı topuklu ayakkabı ve kıyafet rengi ile uyumlu eşarp seçimi ile özel bir kombin oluşturulabilir.

 

 Nişan Elbiselerinde Özgün Detaylar

 

Nişan organizasyonuna katılacak olan bayanların tercih edebileceği özgün tasarımlı abiye kıyafetlerine baktığımızda ilk olarak dantel detay kalem abiye modeli görülüyor. Klasik abiye kıyafeti ile dantel işlemesini birleştiren bu model dantelli kısmında tercih ettiği beyaz renk ile pudra, mor, zümrüt ve bordo gibi zemin renkleri ile birleşerek özel bir abiye modeli haline geliyor. Eşarp rengi tercihi ile krem ve beyaz tonların tercih edildiği ve bu modellerde benzer şekilde krem ve beyaz renklerde klasik tasarımlı topuklu ayakkabı alternatifi ideal bir kombin aksesuarı oluyor.

 

Bir cevap yazın