Nasıl Kendimize Uygun Kaban Seçebiliriz?

Erkeklerde genellikle kış kaban rengi olarak koyu renkleri kadınlarda açık ve kırmız renkleri tercih etmektedir. Dikkat edilirse kış aylarında gri ve beyaz tonlarda kendini daha belirginleştiren renklerdir bunlar. Kabanlar hem soğuk havalarda hastalıktan korumaktadır. Hem de uygun renk seçimi yapılması halinde harika bir tarz oluşturmaktadır. Kabanlar seçilirken bir çok kriter açısından önerilmesi gerekmektedir.

Kabanlar bulunduğunuz coğrafyanın gerektirdiği şartlara uyması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki kabanların temel mantığı sizi soğuktan korumaktır. Ayrıca daha çok yün ve elyaf tarzı ürünler kullanılırsa daha sıcak tutmaktadır. Ayrıca kabanlar kesinlikle ince ve adi kumaş içermemeleri gerekmektedir.

Günümüzde satılan kabanlar arasında en çok tutulan tarzı yün ve polyester karışımı olanlardır. Spor yapan bireylerin tercihi ise daha çok polyester kabanlar olmaktadır.

https://www.modaselvim.com/kap-kaban

 

 

Kabanların Kumaşının Kaliteli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kabanın tek sıra düğmeli mi yoksa kruvaze model olması gerektiğine karar verilmelidir. Seçeceğiniz kumaş türünün kesinlikle rüzgâr geçirmez olup olmadığı hakkında emin olmanız gerekmektedir. Ayrıca kabanın sahip olduğu özelliklerin zamanla bozulmaması gerekmektedir. Ayrıca olması gereken kabanın soğuk havalara ve yağmura dayanıklı olmalıdır.

Tek sıralı düğmeli kabanların seçilmesinin avantajı ise soğuk havlar dışında daha çok önü açık olarak ta tercih edilme ihtimalini arttırmıştır. Ayrıca vücudunuzu daha ince ve fit gösterdiği, için düğmeli kaban tercih edilmesi sağlıklıdır.

Kum Saatli Bireyler İçin Kaban Önerileri Nelerdir?

Kıyafet seçiminde en az engelle karşılaşan vücut tipine sahip bireylerin vücut tipidir. Genellikle bu tarz kadınlar kemerli modeller tercih ederek vücut hatlarının daha güzel belirginleşmesini sağlayabilmektedir. Eğer kıvrımlarınızın çok ortaya çıkmasını istemiyorsanız göğüs altından başlayan düğmeli palto çeşitleri işe yaramaktadır.

Vücudunuzun olduğundan daha kalın göstermek istemiyorsanız kesinlikle kemerli ve desenli kaban mantıklı olmaktadır. Sahip olduğunuz vücut tipi her türlü kabana uygundur. Bu yüzden eğilim olan paltolar arasından en sıcak tutanını ve çık olanını tercih edebilirsiniz. Kesinlikle karar vereceğiniz kabanı almadan önce güvenilir bir marka belirleyiniz.

Unutmayın uzun ömürlü ve birkaç kışı çıkarabileceğiniz markalar ile tercih ederseniz maliyet azalır. Uygun kabanı bulmanız için arayışınıza devam etmelisiniz.

 

Bir cevap yazın