Muhafazakâr Giyimde Moda Trendleri

 

Eski Türk kadınlarının giydiği ferace modelleri günümüzde yeniden moda olmaya başlamıştır. Bir dış giyim ürünü olan modeller, daha ziyade fantezi kumaşlardan hazırlanır. Günümüz tercihlerinin en belirgin özelliğiyse işlemeli kol ve sırt detaylarıyla ön plana çıkar.

 

Modern Kalıplara Sahip Ferace Seçenekleri

 

Modern hayatın vazgeçilmez bir parçası olan çalışan kadınların tercihlerini oluşturan ferace modelleri, arka kısmı uzun ön kısmı kısa, renkli detaylarla bezeli, yarasa kollu, işlemeli krep ve dantelli kumaşlarla hazırlanır. Farklı renk ve modellerde üretilen feraceler kullanılırken verilmek istenen havaya uygun olarak başörtüsü, çanta ve ayakkabı modelleriyle kombinlenebilir. Hızlı hazırlanmak gereken önemli günlerde tek parça olması itibariyle ferace modelleri tercih edilebilir.

 

Şık görünmek isteyen bayanların ilk tercihi olan feraceler farklı kumaş seçeneklerine göre ve sezon moda renkleri ile üretilmektedir. Tesettür giyimi tercih etmeyen kadınların da kullandığı uzun hırkalar, muhafazakâr giyim tarzını tercih eden kadınlar tarafından da en sık giyilen dış giyim seçeneği olarak görülebilir. Vücut hatlarının belli olmamasına yardımcı olan ferace modelleri sayıları her geçen gün artan tesettür giyim mağazalarından alınabileceği gibi online olarak da sipariş edilebilir.

 

Her Mevsime Uygun Ferace Modelleri

 

Kendine özgü havasıyla şık ve modern görünmek isteyen kadınların ilk tercihi olan modeller, kurdele yaka, nakışlı, cepli, boydan fermuarlı, iki renkli ve beli kuşaklı olarak tasarlanır. Her beden uygun seçeneklerin bulunduğu modeller mevsim ihtiyaçlarına uygun olarak farklı kumaşlarla üretilir. Astarsız olarak hazırlanan modellerin etek kısmında iç cep ve düğmeler de bulunur. 38 bedenden 48 bedene kadar farklı ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanan modeller kullanıcı ihtiyaçlarına uygun olarak yardımcı aksesuarlarla zenginleştirilebilir.

 

Modern kesimlerde ve deri malzemelerle çeşitlendirilen ferace modelleri 34 ve 36 beden giyen genç kızlar için de sipariş verilebilir. İki renkli olarak hazırlanan ve lazer kesimle renklendirilen modeller uygun renkteki başörtüleriyle şık ve zarif görünmek isteyen bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Püskül detayıyla çeşitlendirilen fermuarlar, belde kalın kuşaklar ve fiyonklar, üst kısmı çiçekli ve kloş şekilde uzayan etekler feracelerde en sık görülen model seçenekleri arasında sayılabilir.

 

Bir cevap yazın