Modaya Uygun Ferace Modelleri

ferace-modelleriFeraceler eskiden kadınların örtünmek için giydikleri kıyafetlerdi. Daha sonrasında feraceler yerlerini çarşaflara bırakmışlardı. Feraceler fantezi kumaştan veya softan yapılmaktaydı. Son zamanlarda ferace kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Özellikle genç tesettürlü hanımların en çok tercih ettiği kıyafetler arasında bulunmaktadır. Feraceler muhafazakâr giyimin vazgeçilmez kıyafetleri arasında yerlerini almaktadır.

Zarif ve şık modeller tesettürlü hanımların beğenisi kazanmaktadır. Ferace çeşitlerin de birçok modelle karşılaşmaktayız. Bunlar önden tamamı fermuarlı, kapüşonlu, gizli düğmeli, kemer detaylı, salaş veya da spor modeller olarak sıralanabilir. Son zamanların en çok tercih edilen modelleri arasında Mevlana kesim ve düz kesim feraceler göze çarpmaktadır. Her yıl farklı model ve çeşitte çıkan feraceler vitrinlerde ki yerini buldu.

Yaz aylarında ince dokulu, sonbahar ayların da ise sık dokulu olan ferace modellerini tercih edebilirsiniz. Günlük hayatta kullanacağınız feraceleri özel günlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Doğru ve yerinde kombin yapıldığında ortaya çok şık bir görüntü çıkmaktadır. Modaya uygun renklerde üretilen feraceler tesettürlü hanımların dikkatini çekmektedir.

Feraceleri çeşitli ayakkabı modelleriyle, çanta ve eşarpla kombinleyebilirsiniz. Önemli olan feracenize uygun ayakkabı, çanta ve eşarbı seçerek kombin yapmanız olmaktadır. Kombinler de renk seçimlerinin doğru yapılması gerekmektedir. Çünkü renklerin uyumu harika bir kombin oluşturacaktır. Ferace alırken kumaşın kalitesine ve tipine özen göstermelisiniz.

Tüy toplayan kumaşa sahip feraceleri tercih etmemeniz de yarar vardır. Ferace alırken fiyatlar arasında karşılaştırma yapmalısınız. Feraceler çok uçuk fiyatlarda olmamakla birlikte cüzi fiyatlarla satışa sunulmuştur. Önemli olan sizin tarzınıza, zevkinize ve cebinize uygun fiyatta ki feraceyi seçmek olacaktır. Ferace alırken bu yılın moda renklerini takip etmeniz gerekmektedir.

Feraceler de en çok siyah ve lacivert renkler tercih edilmektedir. Çünkü siyah ve lacivert rengin modası hiç bir zaman geçmemektedir ve her renkle rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir. Ferace alırken kararsız kalındığı durumlar da hoşunuza giden modeller arasında karşılaştırma yaparak en doğru seçimi yapabilirsiniz. Feraceler tesettürlü hanımlar açısından çok önemli bir yere sahiptir. Tesettürün bir parçası olan feraceler hanımların beğenisini kazanmakta ve ilgi görmektedir.

 

One comment

Bir cevap yazın