Modaselvim’den Seçebileceğiniz Tesettür Abiye Modelleri

Tesettür giyimde birçok giyim modelleri vardır. Bunlardan biride abiyelerdir. Abiyeler insan hayatında büyük yer kaplayan büyük önem arz eden tesettür giyimdir. Tesettür giyim arasında yer alan tesettür abiyeleri çok fazla seçenekleri olan ve kullanım alanı geniş olan bir giyim türüdür. Her sezonda farklı tesettür abiyeler trend olurken kadınların kafası da bir hayli karışıyor. Herkes daha şık, daha gösterişli ve abartı olmayacak şekilde güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bununla birlikte kadınların sitemizde seçebileceği birçok tarzda abiyeler bulunmaktadır. Bütün kadınlar kendilerine uygun abiyeyi seçmesi zor olsa da, uygun olan abiyeye kolaylıkla ulaşabilir.

Abiye Kullanım Alanları;

  • Düğün, nişan törenleri
  • Mezuniyet törenleri
  • Mezuniyet baloları
  • Davetler
  • Özel günler

 
Tesettür abiye kullanımlarında daha sık kullanılan renkler arasında bulunan siyah, kırmızı, beyaz, somon vs. renkler kadınların seçiminde çoğunluk taşıyan renklerdir. Esmer tenli olan kadınlar koyu renkleri tercih ederken, beyaz tenli kadınlar daha çok açık renk kullanmak ile birlikte koyu renkleri de tercih ederler. Bütün kadınlar şık olmak istedikleri için işleme detayını, ışıl ışıl parlak desenleri ve göz kamaştıran renkleri içeren abiyeleridaha çok tercih ederler. Bunların yanında bir de kemerler, boncuklar ve volan kollar ile abiyeyi daha gösterişli hale getirmektedirler. Geçtiğimiz sezon ve bu sezonunda geniş etek moda olurken bazı kesimler arasında balık etek modeller daha çok kullanılmaktadır.

 

Abiye Modelleri Nelerdir?

Şifon abiye, ceketli abiye, İspanyol kollu abiye olmak üzere çok sık kullanılanlar olarak 3’e ayrılır.

  • Şifon abiye; daha çok genç kadınlar tarafından tercih edilen şifon abiye, altın rengi, su yeşili, mor, bordo, pudra ve fuşya renkleri daha çok kullanılan renkler arasındadır.
  • Ceketli abiye; kendine güveni yeni yerine gelen genç kızlar tarafından siyah-beyaz, pembe-siyah, kırmızı-altın renk ikilisini seçecek şekilde abiye tercihi yaparlar.
  • İspanyol abiye; orta yaşlı kadınlar tarafından tercihi çok olan ve siyah, turuncu, papatya sarısı vs. renkleri kullanılan abiyelerdir.

Tesettür abiye kullanımlarında kadınlar şıklık yarışına girerken rüküş olmamalıdır. Abartıya kaçırmadan şıklığı yakalamalıdırlar.

Bir cevap yazın