Modaselvim’den Ferace Tarzları

Tesettür dünyasında, ferace modeli çok eski senelere dayanır. Genel olarak tesettürlü hanımların, bol kesim ve koyu renk tonlarında olan ferace modelleri ile rahat bir şıklık yakaladığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra ferace modelleri her sene yeni tarz modellerle hanımların beğenisine sunulmaktadır.

 

 Hangi Tarz

 

Tesettürlü hanımların kendine uygun ferace seçmesi için dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu hususların başında ten rengi gelmektedir. Ten rengi açık yani beyaz tonlarda olan kadınların, daha koyu ve net renkler seçmesi uygun olacaktır. Bu Koyu tonlar yüzün tam olarak ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Tesettür giyim anlamında, dış Giyim’in vazgeçilmez bir parçası olan ferace modelleri uygun renk tonlarında seçildiği takdirde, çok rahat ve muhteşem durmaktadır. Eğer esmer tenli bir kadın için ferace seçilecek ise, daha açık ve sade renklerin tercih edilmesi uygun olacaktır. Esmer tenli kadınlar koyu renk tonlarından uzak durmalıdır. Çünkü koyu renk tonundaki ferace modelleri, koyu ten tonu ile birlikte boğucu bir hava katabilir. Ferace tarzı oluşturmak için dikkat edilecek ilk husus, ten rengine uygun tonlarda ferace seçimi olmalıdır.

 

 Bedene Uygun Modeller

 

Ferace modeli belirlerken dikkat edilecek bir başka nokta ise, tercih edecek kadının beden yapısıdır. Eğer ince belli bir yapısı varsa belden oturtmalı ferace modellerini seçmek daha şık duracaktır. Eğer daha kilolu yapısı var ise, geniş ve salaş modeller, vücut ölçülerine daha uyumlu duracaktır.

 

 Klasik Mi? Spor Mu?

 

Kadınların ruh halini yansıtan aynı zamanda tesettür giyim tarzını oluşturan bir başka etken ise psikolojik durumdur. Bana canlı ve hareketli kadınlar, genel olarak spor tarzı tercih etmektedir. Spor tarzı tercih edildiğinde daha canlı ve hareketli renkte bir ferace, uygun renk tonunda Bir şal ve spor ayakkabı ile spor bir stil oluşturulabilir. Öte yandan ruh hali daha sakin ve uysal olan kadınların, klasik ve sade bir tarz seçtiği görülmektedir. Düz ve koyu tonlarda bir ferace, üzerine uygun renk tonunda bir eşarp ve şık bir babet ile klasik bir uyum yakalanabilir. Tesettür giyim tarzı belirlenirken genel olarak bu hususlara dikkat edilmelidir.

 

Bir cevap yazın