Modaselvim’de Tesettür Tunik Modası

Tunik, özellikle tesettürlü bayanların gerek günlük, gerek ise özel günlerde sıklıkla tercih ettiği bir giyim parçasıdır. Tesettür tunik, hem şıklık, hem de rahatlık sunan parçalardandır. Tesettür tunikler, yazlık ya da kışlık olarak tercih edilebilir. Dolayısıyla yazın daha ince kumaşlardan üretilmiş bir tesettür tunik tercih edilirken, kışın daha kalın olanları giyilebilir.

Tesettür Tunik Modelleri

Tunikler, kalçayı örten hizadadır. Tesettür tunik modellerinde dizlerin hemen altında biten modeller de son zamanlarda bir hayli ilgi görmüştür. Son zamanlarda ilgi gören bir diğer modeller de etek uçları lazer kesimli olan tesettür tuniklerdir. Çeşitli renk ve desenlerde, nakış işlemeli olan tesettür tunikler her mevsimde çok şık durmaktadır. Tesettür tunik modellerini incelemeye devam edersek; karşımıza çıkacak bir diğer tunik modeli de kolları balon kol olan, belden oturtmalı modeller olacaktır. Aynı zamanda üzeri yelek veya hırka görünümlü olan tesettür tunikler de günümüz modası haline gelmiştir.

Tesettür Tunik Kombin Ve Renk Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Bayanların bir diğer merak konusu da; tesettür tuniklerde kombin ve renk seçimlerini nasıl yapmaları gerektiğidir. Konu hakkında bilgi verecek olursak; tesettür tunikler son zamanlarda bir hayli çeşitlenmiştir. Özellikle dizlerin altında uzun olanlar daha dar kesim paçaları olan pantolonlar ile tercih edilebilir. Daha kısa olan tesettür tunikler ise, İspanyol paça dediğimiz bol kesim pantolonlar ile çok şık durabilir.

Yine nakışlı tunikler kot pantolonlar ile tercih edilebilir. Özellikle bu sene önü kısa, arka kısmı uzun olan tunikler ve gömlek tunikler de çok moda olmuştur. Tesettür tunikleri kombin yaparken yapılacak eşarp seçimi de çok önemlidir. Tesettür tuniğe uygun formlarda ve renklerde eşarp ya da şal kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca desenli bir tesettür tunik üzerine düz renk bir eşarp ya da şal kullanılması uygun olacaktır. Yine tercih edeceğiniz ayakkabı seçimi de tesettür tunik kombinine uygun renklerde olmalıdır. Yazın açık renk pantolonlarla gömlek tunikler çok moda olmuştur. Özellikle beyaz ve canlı renkler sıklıkla kullanılmaktadır. Özel günlerde de toprak tonlarında pantolonlar ve pastel renklerde tesettür tunikler birbiriyle ahenk içinde olacaktır. Ayakkabı olarak tercih edilecek sade bir topuklu ayakkabı da tesettür tunik şıklığınızı tamamlayacaktır.

 

Bir cevap yazın