Modaselvim’de Kış Sezonu Tesettürde Kap Modası

 Tesettür kapGünümüzde tesettür giyime ayrı bir önem verilmeye başlandı. Zaten bu önemin verilmesi de gerekiyordu. Özellikle yaz aylarında vücut hatlarını kapatmak ve belli etmek istemeyen kadınlar hırka gibi kışlık ürünler giymek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine üretilen kap modelleri özellikle tesettürlü kadınlara rahatlık sağlarken aynı zamanda sıcak yaz günlerinde terlemelerini engelliyor. Kap, diz altında kadar uzunluğu olan ve genellikle yaz aylarında tesettürlü kadınların kullanması için üretilen bir dış giyim ürünüdür.

 

Tesettür kap modelleri oldukça şık, yenilikçi olmasının yanı sıra kadınların zarafetini de ortaya çıkartıyor. Tesettür kap, rahat kullanımının yanı sıra oldukça kolay temizlenebilir, kir ve leke tutmadığından dolayı da tercih edilmektedir. Her yaştan her bedene uygun ayrıca pek çok model seçeneğine sahip olmakla beraber farklı tarzda ve zevkte kadınlara da hitap etmektedir.

 

 Kap ve Pardösü Arasındaki Fark

 

Tesettürlü kadınlar uzun yıllar boyunca pardösü kullanmıştır. Kaplar da biraz pardösüyü andırdığı için birçok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Fakat kap modelleri pardösülere göre kısadır ve farklı çizgilere sahiptir. Ayrıca kaplar daha ince kumaşlardan yapılarak kadınların daha serin kalmalarını sağlar. Tesettür kap modellerini pardösüden ayıran diğer bir özellik ise bedene daha oturur olmasıdır. Bu yüzden tesettürlü kadınların çoğu kap seçimi yaparken, kendi bedenlerinden daha büyük ölçülerde kap tercih ederler. Zaten örtünmenin amacı da vücut hatlarının belli olmamasıdır.

 

 Sezonun Modası Kap Modelleri

 

Birçok farklı kap modeli bulunmasına rağmen genellikle belden kemerli ya da büzgülü modeller kullanılmaktadır. Ayrıca velev kesimli ve kulplu kaplar ve düz kesimler daha şık bir görünüm sağladığı için özellikle genç kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

 

Krem rengi, kahverengi, bordo ve haki yeşili kap modelleri özellikle sonbahar aylarında oldukça rağbet görmektedir. Yaz aylarında ise güneş ışınlarını üzerine çekmeyen bej, beyaz, krem rengi ve pudra renkleri tercih edilmektedir.

 

Kap modelleri her ortama kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Gerek günlük giyimde gerek iş hayatında gerek okula giderken ya da özel bir günde tercih edilebilir. Oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra giyen kişiyi kasmaz ve tesettürlü kadınların rahat hareket etmesini sağlar.

 

Bir cevap yazın