Modaselvim’de Ferace Fiyatları

Kelime kökeni Arapçadan gelen ferace Osmanlı döneminden bu yana hem dervişlerin hem de bayanların tesettür olanağını sağlamak için kullanılan giysidir. Tek rengi siyah olduğundan dolayı bayanların kendini daha rahat hissetmesini sağlıyor. Ferace fiyatları konusunda da ücreti oldukça cazip olduğundan çarşafların yerine bile tercih ediliyor. Tesettür giyen bayanların en dikkat ettiği şey kıyafetlerinin içi görünmemesi ve vücut hatlarının belli olmamasıdır.

 

Bunlara olanak sağlayan ferace ise arkası bol olduğundan ve darlık hissi vermediğinden dolayı bayanların en çok tercih ettiği modeldir. Tesettürlü bayanlar giyimlerini yapmadan önce dikkat ettikleri en büyük unsurlardan biri kıyafetin vücut hatlarını göstermemesi, ince olmaması ve dar olmamasıdır. Bu yüzden ferace alan kişiler rahatlıkla giyinebilirler.

 

Ferace Nedir? Neden Tercih Edilir?

 

Tesettür kurallarına uymak için giyilen bu giysinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Son zamanlarda ise tamamen tesettür modası haline geldiği doğrudur. Tesettür modası gelmesinin en büyük nedenleri de ferace fiyatları ucuz olduğundandır. Çarşafı giyip sade bir görünüm sağlamaktansa ferace giyip daha iyi bir görüntü sağlamanız mümkündür. Ferace fiyatları ve çarşaf arasındaki fark sadece desenleri ve kadını güzel göstermesidir. Bunu dini olarak algılayan kişilere de geçmişten bu yana dini kadınların bile güzel görünmesi için giydiği kıyafetlerin bilgisini vermek gerekir. Uzun zamandır dar tesettür giyimleri ortaya çıksa da dini kurallara uygun olmadığından tercih edilmesi yanlıştır.

 

Ferace Fiyatları Hakkında Bilgi

 

Kış aylarında manto seçeneği olarak kullanılması da olanaklar arasındadır. Vücudun iç kısmı görünmeksizin üst kısma bir kamuflaj şeklinde de giyilebilmektedir. Son zamanlarda tesettür modasının gözdesi olduğunu da söylemek gerekir. Ferace fiyatları 40 liradan başlayıp, 80 liraya kadar uzamaktadır. Kişinin bol ve nasıl seçmek istediğine bağlı olan feraceler tesettürlü kişinin hem estetik görünüşünü hem de dini kurallara güzel bir şekilde uymasını sağlar.

 

Ferace giyen kişiler genellikle namaz üzerinde de daha rahat hareket edebilmek ve namaz kurallarını da yerine getirmek için kullanır. Dar olmayıp, bol seçenekleriyle kişinin bedenine uygun bir şekilde de dikilebilir. Feraceler sadece hazır satılmaz uygun bedeni bulmak için de terziden de uygun fiyata dikilebilir.

 

Bir cevap yazın