Modaselvim Tüm Ferace Çeşitleri

 kışlık ferace çeşitleriTesettür giyimde en rahat kullanılabilen parçalardan bir tanesi feracedir. Ferace tam boy olup tüm vücudu örten ve aynı zamanda da geniş olan bir dış giyim kıyafetidir. Genellikle siyah renkleri tercih edilmektedir. Ferace kullanımı rahatlığı nedeniyle son yıllarda ülkemizde giderek artmaya başlamıştır. Bu nedenle ferace çeşitleri tüm tesettür markalarında üretilmeye başlayarak giderek artış göstermektedir. Feraceler şık, rahat ve kombin yapması kolay olan dış kıyafetler olmaları nedeniyle çokça tercih edilmektedirler.

 

 Ferace Çeşitleri

 

Feracenin fazlasıyla tercih edilmesinin doğal bir sonucu olarak ferace modelleri giderek artmaktadır. Feraceler mevsimlere göre yazlık ve kışlık ferace çeşitleri olarak iki temel grupta incelenebilir. Bunun yanı sıra kullanım çeşitliliği amacıyla üretilen fermuarlı, pile detaylı, nakış detaylı, yarasa kollu ya da bağcıklı gibi birçok farklı ferace modeli yazlık ve kışlık feracelerde mevcuttur.

 

Özellikle aşırı sıcak havalarda ferace kullanımı tesettürlü kadınlar için çok büyük bir kolaylıktır. İnce kumaşları sayesinde birçok dış kıyafete göre ferah tutmalarının yanı sıra farklı desenleriyle kıyafetlere şıklık katmakta da gayet başarılıdırlar. Feracelerde yaka olmaması boyun bölgesinde aşırı terleme ve kızarıklık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

 

Kışlık Ferace

 

Kışın hızlı ve rahat bir dış kıyafet olarak kışlık ferace tercih etmek çok mantıklıdır. Kışlık feraceler sizi diğer tesettürlü kaban ve mantolar kadar sıkmayacak, daha salaş, şık ve düzgün bir tesettürlü kıyafet elde etmenizde yardımcı olacaktır. Feracenizin üzerine atacağınız diğer giysilerinizle uyumlu bir şal çok hoş bir kıyafet elde etmenizi sağlayacaktır. Tıpkı yazlıklarda olduğu gibi kışlık feracelerde de yaka olmaması sayesinde başörtüsü ve atkı kullanımınız oldukça rahat olacaktır.

 

Son birkaç yılda ferace modellerinin artmasının yanında feracelerin renkleri de çeşitlenmektedir. Elbette halen en çok kullanılan ferace rengi siyah olmakla birlikte bordo, haki, mor, mavi, vizon ya da krem gibi birçok farklı renkte ferace üretimi yapılmaktadır. Ayrıca renkli kullanımları sevenler için 2 ya da 3 renkli feraceler de mevcuttur. Bu feracelerde alt beden ve üst beden renkleri farklı olabileceği gibi kol ya da tüm vücuttaki parçaların renkli seçilmesi ile çeşitlilikler oluşturulmaktadır.

Bir cevap yazın