Modaselvim Tesettür Tasarım Modelleri

 

İslami bir kavram olan tesettür kelimesi denince akla ilk önce bayanların şeriat kuralları çerçevesinde örtülmesi gereken yerleri, çeşitli kumaş ve benzeri eşyalar ile örtmesi gelmektedir. Ancak sadece bayanlar için değil erkekler için de mevcut bulunan tesettür şartlarının olduğunun unutulmaması gerekmektedir.

Gizlenmek manasına gelen tesettür kelimesi hem erkek hem bayan kişilerin hayatlarında büyük bir yere sahip olduğu için kendi sektörünü oluşturmuş ve günden güne büyüyerek gelişmeye devam etmektedir. İşte son zamanlarda hayatımızın hemen her alanında karşımıza bir şekilde çıkan sektörün genel adı ise tesettür tasarım sektörüdür.

Sektörün en büyük pastası bayan tasarımlarına ait olsa da, az bir parçasını da erkek tesettür kıyafetleri oluşturmaktadır. Her yaş, boy ve her kiloya hitap eden kıyafetler olduğu gibi, kişilerin istekleri doğrultusunda her türlü model ve renklerde de özel tasarımlar bulunmaktadır. Bu husus da insanların bu sektöre olan ilgisinin günden güne artmasına imkân sağlamaktadır. Çoğunlukla bayanlara hitap etmesi, erkekler açısından pek sevilmese de, bayanların pekte şikâyetçi oldukları söylenemez.

Hatta eğitim alanın da dahi yerini almış olan bu sektör okullarımızda yıllardan beri verilmekte olan tekstil tasarım derslerinin müfredatında da yerini almış durumdadır. Ülkemizde belki de hiçbir sektörün yakalayamayacağı hızla büyüme kat eden tesettür tasarım sektörü, bu kadar çabuk büyümesinin sırrı nedir diye soracak olursak ülkemizde Müslüman inancına sahip olan insanların ağırlıklı olarak yaşamaları olsa gerek.

Bayanların giymiş oldukları ferace, pardösü, gömlek, etek, elbise hatta çarşaf dahi bu sektör kapsamına girmektedir ve hepsinin de ayrıca kendi içinde modelleri bulunmaktadır. Sadece ferace modellerini yazmak dahi bizler için belki sayfalar dolusu açıklama gerektirecektir.

Ülkemizde giyim üzerine son yılların büyük bir hızla büyüyen ve de günden güne daha da hızlanarak bu büyümesine devam etmektedir. Hatta bu unvanları uzun bir süre daha elinde bulunduracağa benzeyen tesettür tasarım sektörü, önümüzdeki yıllarda da bakalım bizleri daha ne gibi yeniliklerle, daha ne gibi sürprizler ile karşılayacak, heyecanla beklemekten başka bir çaremiz olmasa gerek.

 

Bir cevap yazın