Modaselvim Tesettür Elbise Tercihleri

Günümüzde tesettür modası değişik bir yön almaya başladı. Durum böyle olunca da tesettürlü kadınlar giyim konusunda isteklerinin karşılığını almak istemekte. Rahat ve modern çizgiler çerçevesinde sunulan yeni tesettür elbise modelleri oldukça kullanışlı. Değişik kesimler, geniş renk yelpazesi ve uygun fiyat alternatifleri ile tesettür modası hızla ilerlemeye devam etmektedir. Tabii ki bu genişleme esnasında kalitenin önemi asla unutulmadı.

 Tesettür giyimin vazgeçilmezlerinden biri elbiselerdir. Günlük yaşamda kullanıma uygun olanların yanında özel günlerde kullanılan modelleri de vardır. Tesettür düşüncesine uygun elbiselere internet üzerinden pratik ve kolay bir şekilde ulaşmak mümkün. Elbiseler de dahil olmak üzere bütün tesettür kıyafetler büyük bir özenle ve modaya ayak uyduracak biçimde üretilmektedir. Elbiselerde çok fazla alternatif sunularak her mevsimde kadınları etkileyecek modeller karşımıza çıkmaya devam etmektedir.

 Tesettür Elbise Modelleri

 Çok fazla modelde ve renkte kadınların karşısına çıkan tesettür elbise alternatifleri içerisinde genç ve daha ileri yaştaki kadınların kullanabileceği modeller sunulmaktadır. Tesettür modasında anne adayları da unutulmadı, hamileler için de çok geniş bir yelpazeye sahip elbise modelleri bulunmaktadır. Tesettür elbise seçimi yaparken, giyilecek mevsime uygun renk tercihleri yapılmalıdır. Mesela; kış mevsiminde daha koyu renkler uygun olurken, yaz mevsiminde ise hem güneş ışığını yansıtan hemde daha hareketli renkler uygun olmaktadır.

 Elbise alındıktan sonra uygun parçalarla bir kombin oluşturmak gerekmektedir. Sade bir elbiseye giyilebilecek olan bir ayakkabı ve takılan takılar oldukça şık görünüm sağlayabilmektedir. Ayrıca daha farklı parçalar da elbiselerle kolay uyum sağlayabilmekte. Birbirinden güzel, çeşitli hatta cıvıl cıvıl desen ve renk alternatifleri bulunmaktadır. Kadınlar tesettür elbise alırken özellikle elbise uzunluğuna dikkat etmelidir, rahatsız edici darlıkta veya bollukta olmamalı ve tercihiniz kendinizi rahat hissedeceğiniz modellerden yana olmalıdır.

 Tesettür Elbise Kombinleme

 Yaz aylarında daha ince, iç göstermeyen ve terletmeyen kumaş türleri kullanılmalıdır. Kış mevsiminde ise tam tersi olarak kalın, sıcak tutan hatta triko gibi kumaş türlerinden üretilen elbiseler tercih edilmelidir. Elbiseler tek bir parçadan meydana geldiği için değişik malzemelerle modern, eğlenceli bir görünüm oluşturulması gerekmektedir. Yoğun desenli elbiselerde daha sade eşarplar ve aksesuarlar kullanılmalıdır.

 Elbiseye uygun bir ayakkabı seçilmelidir. Elbise günlük bir modelse, babet, spor ayakkabı, sandalet tarzı ayakkabılar ve spor çantalar imkan varsa şal benzeri spor elbiselerle kolay kombinlenebilen başörtüsü modelleri tercih edilmelidir. Elbise şık ve özel yerlere gidilmeye uygunsa ve gidilecekse, ayakkabı seçimi topuklu şık bir model tercih edilmelidir.

 

Bir cevap yazın