Modaselvim Tesettür Abiye Modelleri

Tesettürlü bayanlar nişan elbiseleri veya düğün elbiseleri seçiminde genel olarak zorlanmaktadır. Her yaşa ve her beğeniye göre tesettür abiye modelleri mevcut olup nişan veya düğün gibi organizasyonlarda tercih edilmektedir. Çok fazla renk seçeneklerine sahip olup bir çok model ve çeşit bulunmaktadır. Abiye modellerinin genellikle 1 veya 3 yıl arasında garanti süreleri bulunmaktadır.

 Tesettür Abiye Modelleri

 1) Pullu ve payetli abiyeler: Pullu ve payetli tesettür abiye modelleri genellikle klasik model kabul edilir ve en çok tercih edilen modeller arasındadır. Uygun topuklu ayakkabı ve çantalarla özel davetlerde şıklık yakalanabilmektedir. Birçok renk ve beden seçenekleri bulunmaktadır.

 2) Güpürlü modeller: Güpürlü modellerde en çok bordo ve kırmızı renkler tercih edilmektedir. Bunlar dışında üzerinde inci detayları veya simleri bulunan abiyelerde mevcuttur. Tercihe bağlı olarak simli veya inci detaylı da giyilebilmektedir. Genellikle güpürlü abiye modelleri dar kalıp üretilmektedir. Bu sebeple bir beden büyük alınması önerilir.

 3) Taşlı Abiye Modelleri: Taşlı abiyeler genel olarak gençler tarafından tercih edilmektedir. Herhangi bir aksesuara gerek kalmadan kolaylıkla kombin yapılabilen modeller arasındadır. Son yıllarda zümrüt yeşili ve saks mavisi çok tercih edilmektedir. Genel olarak şifon kumaşlardan elde edilir ve bahar veya yaz aylarında tercih edilir.

 4) Kadife abiye elbiseler: Kadife abiyeler de simli modellerle tercih edilebilirler. Birçok renk seçeneği mevcut olan kadife tesettür abiye elbiseler genel olarak sonbahar ve kış aylarında tercih edilmektedir.

 Son yıllarda abiye modelleri arasında en çok tercih edilenler sade elbise modelleridir. Bunun en büyük sebebi sade elbiselerin küçük detaylarıdır. Çünkü bu küçük detaylar abiye elbiselerin görünümünü komple değiştirmektedir. Bunun dışında beli kemerli abiye elbiseler de tesettürlü bayanları modern bir görünüme kavuşturur. Daha sade modelleri isteyen kişiler kemerli modelleri tercih etmektedirler. Bu abiyelerin bazılarında omuz detaylarındaki kurdele veya vatka gibi detaylar da abiyelere güzel bir görüntü kazandırmaktadır. Aynı zamanda bu vatkalar elbiseler içerisinde daha dik durulmasını sağlamaktadır.

 Bu abiyelerde en önemli detay elbisenin rengi ve kumaşın kalitesidir. Abiye modellerinde genellikle daha canlı ve modern kumaş rengi ve seçimi yapılmalıdır. Bu sayede abiyenin duruşu ve kalitesi değişecektir.

 

Bir cevap yazın