Modaselvim Ferace

ferace

Genellikle kapalı kadınların kullandıkları, kıyafetlerinin üstüne giyilen, bol ve hatları belli etmeyen elbise olarak tanımlayabiliriz feraceyi. Mazisi Osmanlıya kadar uzanan ferace yerini zamanla çarşafa bırakmış ancak son dönemlerde tekrar moda olmuştur. Yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemlerde ağırlıkla koyu renklerde ve tek tip olan feraceler zaman içerisinde farklı modellerde (bağlamalı, fermuarlı, yarasa kollu) ve renklerde üretilmeye başlanmıştır.

Rahat ve şık olmasının yanı sıra kadınların feraceyi tercih etmesinin diğer sebeplerinden biri de tek parça ile kıyafet sorununa çözüm getirmektir. Tunik pantolon ya da tunik etek gibi kombinler yapmak ile uğraşma sorununa çözüm olarak görülmektedir. Acil bir durum olduğunda evde kullandığı kıyafeti değiştirmek yerine üzerine feraceyi geçirip dışarı çıkmak hanımlar için zaman kaybının önüne geçmek için bir yöntemdir.

Bilek, omuz, yaka kısımlarına yapılan boncuk işlemeleri ile zengin bir görünüm kazanan feraceler günlük kullanımın yanı sıra, düğün, nişan gibi organizasyon davetlerine katılırken de tesettürlü hanımların ilk sırada gelen tercihlerindendir. Dünyaca ünlü markaların bile görmezden gelemediği ve koleksiyon çıkardığı bir sektör haline gelmiştir ferace.

Uygun fiyatları ile de dikkat çeken feraceler farklı modelleriyle de günün her saati için kullanıma uygundur. Kapüşonlu, bağlamalı, hâkim yaka olan spor görünümlü feraceler gün içerisinde kullanılabilirken baskılı, zımbalı, boncuklu, işlemeli feraceler akşam davetleri için kullanılabilmektedir.

Tesettür firmalarınca yaz-kış ve baharlık olarak koleksiyonları bile çıkarılan ferace sadece tesettürlü kadınların tercihi değildir. Tesettürlü olmayan kadınlarda namaz elbisesi olarak feraceyi tercih edebilmektedirler. Yaygınlaşan model ve renkleriyle tesettürlü kadınların hem rahat hem de şık olmasını sağlayacak olan ferace tüm vücut tiplerine de uygundur.

Kış mevsiminde deri, keçe, kürk gibi sıcak tutan kumaşlarla üretilirken, yaz mevsiminde ise ipek, şifon, şile bezi gibi serin tutacak kumaşlarla üretimi yapılmaktadır. Ferace deyince akla gelen ayak bileği uzunluğundaki elbisenin aksine kısa feracelerde üretilmeye başlanmış olup tunik tarzındaki bu feraceler hanımların beğenisine sunulmuştur.

Feraceleri satın almak ise bir tık kadar yakınınızda. Tesettür kıyafet satan tüm internet sitelerinde yüzlerce renk ve seçeneğiyle zevkinize hitap eden bir ferace bulmak hiç de zor değil.

Bir cevap yazın