Modada Tunik Rahatlığı

tunikKelime kökü yabancıdır. Fransız ve Latinceden gelen kelime kumaş anlıma gelmektedir. Zamanla görüntü ve kesimiyle bir giysi haline gelmiş olup vitrinlerde tüketici beğenisine sunulmuştur. Şekil itibariyle baktığımızda diz boyuna kadar gelmesi bir tanım oluşmasına sebep vermiştir.

 

Pantolon etek üzerine giyilen dizlerin üstüne kadar gelen bir üst giysisidir tanımıyla kendisini hatırlayabiliriz. Kumaş özelliği mevsime göre değişkenlik özelliği gösterir. Yazın ince serin hafif özellikli kumaşlar tercih edilirken kışın ısı tutucu kalın kumaşları tercih ederiz. Tunik denilince daha çok tesettür modasına hitap ettiğini görüyoruz. Kapalı bayanların tercihi uzun hafif ve rahat hareket edebilme özelliğinden dolayı ürün modasını oluşturmuş durumdadır. Tesettür de üründe o kadar farklı farklı renk kesim tokalar kalın kemerler düğmeler ile yaratıcılığın tüm detayları modacılar tarafından konuşturulmuş diyebiliriz.

 

Giyside kullanım rahatlığı arıyorsak her bayanın tercih edebileceği bir üründür. Kesimler farklı olabilir kısa kollar ya da ip askılı modeller tercih edilebilir. Ama sonuç rahatlıksa aynı adreste buluşmak en doğru karar vereceğimiz noktadır. Seçenekler çok olduğunda alış veriş tutkunu hanımların halleri de gerçekleşmiş olur.

 

Kumaş tercihi mevsimsel özelliklere göre değişkenlik gösterirken kesimler salaş, abiye asimetrik özelliklere sahip olup tesettürde daha çok uzun kollu modeller tercih edilir. Bol olması sebebiyle kilo problemi olan bayanlarında tercih ettiği ürün rahat olması sebebiyle talebi yüksektir. Hamile kıyafeti olarak da kullanılan ürün pantolon kombinesi ile hamile bayanların hem görsel hem de kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

Tunik sadece tesettür modasına hitap etmez uzaktan bakıldığında kıyafette rahatlığı tercih eden her bayanın giyebileceği bir üründür. Uzunluğu sebebiyle hatları belli etmez. Abiye günlük kullanım ya da iş kıyafeti olarak tercih edebilirsiniz. Dikiş kalitesi de bir üründe kendini belli eder.

 

Ürün farklı kumaş ve desen de olursa olsun dikiş kalitesi güzel bir ürün de uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz. Fiyat aralıkları marka ve kumaş kalitesi göre değişse de ortalama bir piyasada 40-100 TL fiyatında uygun giyilebilen bir tunik alabilirsiniz. Eğer ürün pantolon ya da etek ile takım halinde satılıyorsa fiyat aralığı o zaman yükselecektir. Dolabımda yer almalı diyebileceğiniz vazgeçemeyeceğiniz bir giysi türüdür.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın