Moda Açısından Tesettür

C.M.N - Güpür Detay Elbise Ferace MSW9110-S Siyah (1)Moda, bir toplumun belli bir zaman üzerinde fazla eğilim gösterdiği bir tarz yada yenilik demektir. Bizim toplumumuz da hem tesettürlü hem de açık bayanların bulunması nedeniyle şimdiye kadar moda genellikle açık bayanlara yönelik olduğu bilinirdi. Fakat artık hem tesettürlü hem de modaya uygun giyinebilmek artık mümkün. Hatta bazı tesettür modasına uygun kıyafetler o kadar şık ki tam bir moda harikası olabiliyor. Hayat standartlarının da yükselmesiyle moda aldı başını gidiyor ve bu hıza yetişmek herkesin hakkı. Tesettür elbiseler için geliştirilen aksesuarlar gittikçe artıyor. Zaten kullanılan şal veya eşarplar doğru seçildiği zaman abartılı aksesuarlara gerek bile kalmıyor.

 

Yeni Trend Şal Modelleri Nelerdir?

 

Şal, tesettürlü bir bayanın en önemli aksesuarıdır. Artık her renk ve desen şal bulabilmek hatta kendi istediğine göre süslemek bile insanın kendi elinde. Özellikle yaz aylarında şifon şallar çok moda gerek serin tutuyor olması gerekse tek renk olması nedeniyle tercih sebebidir. Çünkü yaz aylarında genelde çiçekli veya bol desenli kıyafetler tercih edilir. Dolayısıyla o elbiselerle tek renk şallar kullanılmalıdır ki kişinin görüntüsünde bir karmaşa meydana gelmesin. Ayrıca tek renk kullanılan şallarla kişinin yüz hatları doğru makyajla da birleşince çok şık ve güzel duruyor. Bazı ufak detaylar önemlidir ve aslında modanın sırrı da burada gizlidir. Tek renk şalların uç kısımlarına yapılan ufak işleme veya dikilen danteller sayesinde yine tarz bir görüntü elde etmek mümkündür.

 

Eşarbın Modası Geçti Mi?

 

Renk renk, desen desen eşarplar artık yerini daha sade, şık ve rahat olan şallara bıraktı. Özellikle rahat kullanımı nedeniyle şallar tercih edilmeye başlandı. Eşarp zor bir parça ve sürekli ütülenmesi, takılınca iğne ile tutturulması gerekmektedir. Aksi halde özellikle hassas yapısı nedeniyle çok fazla kayıyor ve kişiye rahatsızlık veriyor. Fakat şal kullanımı bu yönüyle çok daha rahattır. Bu yüzden artık tesettürlü bayanlarda fazla eşarp göremeyeceğiz. Bu yıl ve tahminlere göre bundan sonra ki uzun yıllar şal kullanılmaya devam edecek. Başta rahatlık olmak üzere tek renkli oluşu ile her kıyafetle kullanılabiliyor olması büyük avantaj.

 

 

Bir cevap yazın