Mevsimlik Ferace Modelleri

feraceTesettür giyimde şıklığı yakalamak isteyen birçok kişi farklı parçaları muntazam şekilde kombinlenmelidir. Doğru renkler ve parçalar bir araya geldiğinde şık ve zarif bir görünüm yakalamanız kaçınılmaz olacaktır. Tesettür giyimde kullanılmak üzere tasarlanmış birçok özel parça bulunur.

 

Tesettür giyimde en çok kullanılan çeşitlerden biri de ferace olmaktadır. Feraceler hem tesettür giyim kıstaslarına uygun hem şık hem de kurtarıcı parçalardan birisidir.

 

Günlük ve spor giyinmeyi tercih eden kişiler tarafından sıklıkla kullanılan feraceler hem yaz hem de kış sezonunda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Trend modellerde bu sezon en çok kullanılan detaylar fermuar, düğme ve bağcık detaylarıdır. Önden yahut çapraz fermuarlı şal yaka modelleri de tercih ederek günlük hayatta şık ve zarif bir görünüm yakalamak mümkündür.

 

Zamansız parçalardan olan bu giysi türü, farklı kumaş, renk ve desende tasarlanmaktadır. Kış mevsimin en çok kaşe, triko, kadife, gabardin ve yünlü feraceler tercih edilirken yaz mevsiminde ise pamuklu, keten, denim, şile bezi ve şifon detaylı feraceler kullanılmaktadır. Hal böyle olunca en önemli giy çık parçalardan bir tanesidir denilebilir.

 

 Her Tarza Uygun Ferace Modelleri

 

Ferace modelleri özellikle yaka ve manşetlerde kullanılan şık detaylar ile zenginleştirilebilir. Yakalarda kullanılan düğme, taş, kapüşon detaylarının yanı sıra şal yaka, bebe yaka ve püsküllü feraceler de her yaşta kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 Sık Kullanılan Modeller

 

Yaka ve manşetlerin yanı sıra feracelerde en çok kullanılan ayrıntılar kemer, püskül, yarasa kol, dantel ve kurdele şeklinde çeşitlenmektedir. Zevkinize ve stilinize uygun feraceleri kullanırken uygun renk ve desende eşarp seçerek şıklığınıza bütünlük kazandırabilirsiniz.

 

Feracelerde en çok Osmanlı feraceler, Mevlana feraceler, bağlamalı feraceler, pelerin görünümlü feraceler kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra yarasa kol, volanlı kollar ve dantel ayrıntılar ile günlük kullanımın dışına çıkabilir.

 

 Tunik ve Ferace Kombinleri

 

Tunik tesettür giyimde sıklıkla kullanılan gözde parçalardır. Mahremiyete uygun, modern ve seçkin tunikleri pantolonlar ile kombinleyerek günlük ve özel günlerde kullanabileceğiniz şık seçimler yapabilirsiniz. Günlük hayatta kullanıma oldukça uygun tunikler salaş, spor, klasik, etnik ve genç yaşta kişilere hitap edebilmektedir.

 

Bir cevap yazın