Kot Tesettür Elbise İle Nasıl Şık Olunur ?

 80 ve 90’lı yıllarda gencinden yaşlısına her insanın dolabında kot kumaştan ürünler bulunmaktaydı Kot kumaştan yapılan; pantolon, yelek, mont, hırka ve şortlar beğenilerek tercih edilmekteydi. Özelikle kapalı bayanlar, kot tesettür elbise ürünlere büyük ilgi görmekteydi. Bu kumaş türü insanı serin ve soğuk havalardan koruyarak spor bir şıklık sağlamaktaydı. Kot ürünler o yılların moda trendini oluşturmaktaydı.

 

Kot kumaş modası geçtikten sonra günümüze kadar sadece kot pantolonlar tercih edilir olmuştu. Ancak seneler sonra şimdi kot kumaş modası geri dönüyor. 2017 yılının başından beri kot kumaştan olan giysilerin furyası tekrar başladı. Yaz aylarında kot şort ve erekler, kış aylarında ise mont, pantolon ve elbiseler beğenilerek tercih edilmeye başlamıştır. Tesettür modası için ise en çok rağbet gören kot giysi elbiseler olmuştur. Tesettür elbise ürünleri giyildiği kişiye spor bir şıklık kazandırmaktadır. Bu tarz elbiseleri giyen bayanların mutlaka onu spor bir ayakkabı ve çanta ile tamamlamalıdır. Kot elbiseler tesettürlü bayanlar için hem yaz hem de kış için tercih edilebilir bir üründür.

 

Düğmeli Kot Elbise Yaz Sezonunun En çok Tercih Edileni

 

2017 yaz sezonu için kapalı bayanlar en çok düğmeli kot elbiseyi tercih etmektedirler. Ürün çok uzun bir formda tasarlanmıştır. Giyilen kişinin ayakkabıları görülmemektedir. Bu tesettür elbise modelinde ürünün geneli klasik kot rengi olarak tasarlanmıştır. Tasarımın göğüs kısımları kumaş taşları ile taşlanmıştır. Bu son yıllarda kot pantolonlarında kullanılan bir uygulamadır. Ürünün üst kısmında biri sağda diğeri solda olmak üzere iki cep düşünülmüştür.

 

Tasarımın belinde kahverengi bir kemer mevcuttur. Kemer süs olarak tasarlanmış olup fiziksel bir anlamı yoktur. Kemer önden metal bir detay ile birleşir ve bu detaydan aşağı doğru bir aksesuar sarkmaktadır. Tesettür elbise dar bir kesimde üretilmiş olup daha bol durmasını isteyenler bir beden büyüğünü alması önerilmiştir. Elbisenin yakası bisiklet yaka olarak tasarlanmıştır. Bisiklet yakalar kot ürünler ile birleşince kotun spor yapısı ile birlikte uyumlu bir kompozisyon oluşturmaktadır. Ürünün kemerle uyumlu olan kahverengi düğmeleri mevcuttur. Ayrıca giyim kolaylığı için yine önden fermuarda bulunmaktadır.

 

 

Bir cevap yazın