Kombin Yapımı

kombinKombin denilince aklımıza gelen en basit tarif; birbirine uygun ürünleri birleştirilmesiyle oluşan bir bütündür. Taktığımız saç tokasından tutunda, ayakkabılarımız, küpelerimiz, atkılarımız, bereleriniz, kemerlerimiz, bilekliklerimiz, tokalarımız, makyajımız ve daha birçok şeydir bu bütünü oluşturan. Bu dönemlerde özellikle televizyonda yayınlanan moda programlarıyla beraber iyice kıyafetle birlikte onu tamamlamaya yardımcı unsurları çok kullanır, yani ister istemez Kombin yapar olduk.

 

Şimdi sizlerle günlük yaşamamızda işinize yarayacak ufak ipuçları vermek istiyorum. Bu senenin en trendi yine Jean pantolonlardır. Özelliklede yüksek bel pantolonlar. Bu jeanlarların üzerine giyeceğiniz ekoseli bordo bir gömlek alın, gömleği pantolonumuzun içine sokalım ve üstüne hardal sarısı rengi de kemerimizi takmayı unutmayalım. Yine giydiğimiz hardal sarısı ayakkabı rengi ile hayal ettiğimiz sıklığı yakaladık. Kış aylarındayız diyenleri duyar gibiyim, tabi ki de gömlekle dışarı çıkmayacağız üzerine giydiğimiz düz siyah kaşe mont ile tüm dikkatleri üzerinize çektiniz bile.

 

En son olarak gömleğin yakasını yukarı doğru kıvırmayı ve uygun bir bordo bereyi kullanmayı unutmayalım. Kolay iş gibi gözükse de kombin yapmak gerçekten; bilgi, beceri ve ilham gerektirir. Gün boyu girdiğiniz mağazalarda bile gördüğünüz en basit altlı üstlü kombinleri bir arada sergilemek için eğitim alan ve sadece bu işi yapan insanlar var. Eğer bu konuda çok yetenekli olmak istiyorsak, bu yeteneği giydiğimiz kıyafetlerle de konuşturmak istiyorsak yapmamız gerekenler; dergi karıştırmak, defile kanalları izlemek ve moda programlarını takip etmek.

 

Bir kombin konusunda daha size yardımcı olmak isterim. Spor bir elbise giydiniz üstüne giyeceğiniz kot ceketin kollarını kıvırarak, ayağınıza giydiğiniz postallarla sokak modasını çokta iyi yansıtabilirsiniz. Kıyafetlerin yanında bir diğer odak noktamız takılarımızdır. Yaptığımız kombinle beraber bizler için mükemmel tamamlayıcılardır. Özellikle aynı renk ve modelde taktığınız küpenin mutlaka bilekliğini alıp kolunuza takın, bakın harika ve trendlere uygun bir kombin daha yarattık. Bu kadar uğraşmak yerine giyim tarzımıza uygun herhangi bir mağazaya da gidebilir yapılan hazır kombinlerden alabiliriz. Alt ürünü, üst ürünü, kabanı, ayakkabısı, küpesidir.

 

Aslında evimizi yerleştirirken bile kombin yapıyoruz. Yaşam ünitesine uygun konsollar, oturma takımları, yemek takımımız. Kısacası hayatımızın her alanında fark edemesek bile kombin yapıyoruz. Daha iyilerini neden yapamayalım?

Bir cevap yazın