Kombin Önerileri

kombin1Öncelikle kombin kelimesi ne anlama gelir biraz bundan bahsedeyim. Kombin; kombinasyon kelimesinin kısaltılmış halidir, anlamı ise birbirinden farklı kıyafetler, aksesuarlar vb. ürünler arasında seçme yapılarak uygun ve herkesin kendi tarzına özgü bir görünüm elde etmesine kombin ( kombinasyon ) denir. Kombin aslında bir diğer açıdan kendi tarzını kendin yarat anlamına geliyor. Kombin yapmak, değişik renkler de ayakkabılar, elbiseler, pantolonlar, çantalar ve hatta takı çeşitlerini de içine katarak kişinin kendine özgü tarzını en doğru şekilde yansıtma biçimidir. Kombin yapmak özellikle bayanlar için çoğu zaman büyük bi karmaşa haline gelebilir. Herkes kendi tarzını ve kendi modasını kendi yaratır tabi en uygun ve en doğru şekilde.
Giyim konusunda kombin yapmak sosyal paylaşım sitelerinde, dergilerde tv programlarında kıyafet ve takı tarzlarını görebiliyor ve fikir edine biliyoruz. En iyi kombini yapmak için kendimize en çok yakışanları giymek önemlidir. Öncelikle kıyafet seçimimizde vücut tipimize oturacak kıyafetler seçmeliyiz. Bunun yanı sıra bu tür kıyafetleri seçerken vücudumuzun kötü görünen bölgeleri gizlemek oldukça önemlidir. Birçok kişi ince, zayıf görünmek için simsiyah giyinmeyi tercih ederler lakin buna gerek yoktur. Daha çok detaylı kıyafetler seçerek yani fazlalık olarak gördüğünüz bölgeleri ufak detaylarla kapatarak vücut tipinizi daha estetik gösterebilirsiniz.

Kombin yaparken sezon trenlerini ve renklerini muhakkak takipte olmamız ve bilmemiz gerekir. Kombinlerde renkler oldukça önemlidir. Baştan sona tek renk kıyafetler tercih edilmemelidir. Farklı ve doğru renk seçimleri önemlidir. Birbirlerine uyumlu renkleri bir araya getirerek kombin yapmalıyız. En fazla 2 veya 3 renk kullanmamızda fayda var aksi taktirde renk karmaşası yaşanabilir bu nedenle tonsürton kullanırken kombinlerde kontrast renkleri de bir arada kullanabiliriz. Desenli kıyafetleri seviyor ve tercihimiz bu yönde ise örneğin; desenli bir etek giydik mutlaka üstümüze tercih ettiğimiz kıyafet düz ve desensiz olmalıdır aksi takdirde desen karmaşasına yol açar ve kötü bir görünüm elde edebiliriz.

Kombin yaparken sahip olduğumuz kıyafetleri iyi ayırt etmeliyiz. Gideceğimiz yer, zaman, mekân ve konsepti göz önünde bulundurarak tercih yapmalıyız. Günümüzde renk tonlaması çok fazla önem taşımasa da zıt renkler kullanılsa dahi yine de birbirlerini tamamlayan renkler kullanılmalı. Bütün modacılar günümüzde renk uyumunu çok demode bulurlar. Biz yine de renk uyumuna oldukça dikkat etmeli kombinlerimizde zıt renkler kullanacaksak bile birbirleriyle uyumlu ve renk geçişi uygun olmalıdır.

Bir cevap yazın