Klasik Tesettür Giyim Nedir?

 Klasik tesettür giyimTesettür giyim, bir yaşam tarzı olmakla beraber, aynı zamanda bir moda tarzı olarak yerini korumaktadır. Biz süre önce tamamen klasik ve benzer halde uygulanabilen bu giyim tarzı, şimdilerde tüm moda tarzlarını içine alabilecek düzeyde şekillenmektedir. Bohem, günlük, abiye, spor, klasik gibi çok farklı şekillerde klasik tesettür giyim modellerine ulaşmak mümkündür.

 

 Mevsimsel Stiller

 

Birçok giyim tarzında sınırlar, kalıplaşmış fikirler yerlerini özgürlükçü ve yenilikçi tarzlara bırakmaktadır. Klasik tesettür giyim tarzı da bu yenilikçilikten etkilenmektedir. Ancak mevsimlere özgü moda stilleri, hala özgünlüğünü korumaktadır.

 

Tarçın, hardal rengi, pudra rengi, sütlü kahve, yağ yeşili gibi renkler, kışa özgü renkler olarak ağırlıklarını devam ettirmektedir. İlkbahar ile birlikte çiçeksi desenler, pembe tonları yaygınlığı göze çarpmaktadır. Yazın ise daha ipeksi ve hafif kumaşlar ve canlı renkli renkler tercih edilmektedir. Ancak belirli bir uyumu yakaladıktan sonra, renklerin karışımının ve hatta zıtlıkların uyumunun şıklığından yararlanmak mümkündür.

 

 Tesettürde Yenilikçi Dokunuşlar

 

Yaş ortalamasının nispeten daha düşük olduğu tesettür giyimi tercih etmiş kişiler için de artık oldukça geniş bir giyim seçeneği mevcuttur. Bu genç grup ağırlıklı olarak spor tarzda giyinmeyi tercih etmektedir. Şıklık ve rahatlığın bir arada olduğu bu tarzda, jeanler, beyaz spor ayakkabılar, uzun ve bol sweatshirtler ön plandadır.

 

 Kombin Seçimleri

 

Bir kadının giyim kombinlerini seçerken en önemli kriteri şıklık olmakla beraber, rahatlık ve mekan ve zamana uygunluk da önemli belirleyicilerdendir. Örneğin bir arkadaş buluşması için rahat ve spor ayakkabılar, bohem, geniş çantalar tercih edilebilir. Ancak bir akşam yemeği buluşması için topuklu ayakkabı ya da şık babetler, sırt çantası yerine omuz çantaları tercih edilmelidir.

 

Şal, fular, saat, gözlük gibi aksesuarlar ile kombinler zenginleştirilmeli ve kişi kendi tarzını yakalamalıdır. Kişi istediği kadar şık olsun, giyimi kendi tarzını yansıtmaz ise gerekli rahatlığı yakalayamayacaktır.

 

 Nefes Alan Kumaşlar

 

Tesettür giyim doğası gereği, kadının bedeninin büyük bir çoğunluğunu örtmektedir. Şıklık ve rahatlık kadar, kullanılan kumaşların nefes alıyor olması önemlidir. Klasik tesettür giyim kullanıcıları için vazgeçilmez olan bu durum, tüm giysi seçimlerinde hatırlanması gereken bir olgudur.

 

Bir cevap yazın