Klasik Tesettür Giyim Modaselvim’de

klasik tesettür giyimTesettür islam dinine inanmış insanların giyim tarzıdır. Bu giyim tarzı başta saçlar olmak üzere eller ve bilekler dışında tüm vücudun örtülmesidir. Bu eylemleri yani örtünme kapanma işlemlerini yaparken de hanımlar kendine yakıştırdıkları ve sevdikleri kıyafetleri tercih etmektedir. Yapılan kombin mevsime ve bedene göre değişmektedir. Ama giyilen kıyafetler bir birinden çokta uzak değildir.

 

Yaz Kombini

 

Yaz kombini yapılırken genel olarak tercihler açık renktedir. Bunun ana sebebi ise açık renkler güneşi daha az tutar ve sıcaktan daha etkilenir. Bir diğer sebebi ise hafif elbiseler yani yazlıklara açık renkler daha çok yakışmaktadır. Yaz kombini değince yazlık ayakkabı, gömlek, ihtiyaca göre bazen ince bir süveter giyilebilir. Giyilen gömlek beyaz renkli ise süveteri yada ayakkabıyı mavi alarak güzel bir kombin yapabiliriz. Süveter kullanmıyorsak mavi veya yeşil kalem etekte giyilebilir. Bunun dışında açık gri kombini veya pembe beyaz uyumundan yararlanılabilir. Pembe ayakkabının üzerine beyaz kıyafetler fazlasıyla tatlı görünecek ve dikkatleri toplayacaktır.

 

Kış Kombini

 

Kış kombini daha çok uğraş gerektirmektedir. Çünkü kışlık kıyafet seçeneği fazladır ve bu seçeneğin renk seçeneği de fazladır. Klasik tesettür giyim tarzında kışlık baş örtüsü ilk dikkat edilmesi gereken kıyafettir. Alınan veya hazırda olan örtü su konusunda çok geçirgen olmamalıdır. Suyu geçiren örtüler soğuk havalarda soğuk algınlığına sebep olabilir. Onun dışında bulunduğumuz coğrafya soğusa kalın kıyafetler alınmalı, ağır elbiseler seviliyorsa kış kıyafetlerinin vazgeçilmezlerinden biri paltodur.

 

Hem klasik tesettür giyim hemde soğuk coğrafya insanının sık tercih ettiği bir kıyafettir. Kışın genel olarak koyu renkler tercih edilmektedir. bu seçilen kıyafetler ne kadar kalın olsa da hareket kolaylığı olan kıyafetler seçilmesi konusunda dikkat edilmelidir. Kışın ısınmak esas alındığından bunu esas aldıktan sonra uyumlu ve güzel kıyafetler giyilmelidir.

 

Tesettür Kombin Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tesettür kombininde en başta dikkat edilmesi gereken islam dini ve inançlarına uygun olarak tam kapanmış olmamızdır. Bu şartları sağlamayan giyim tarzı zaten tesettür giyimi değildir. Daha sonra alınacak kıyafetler hareket etmenizi kısıtlamamalı yada engellememelidir. Son olarak ise alınan veya giyilen kıyafetler güzellik olarak dikkat çekse de kültürel kıyafetlerimizden çokta uzak olamamalıdır.

Bir cevap yazın