Kıyafet Seçiminde Tarz Ve Beden Önemli Kriterdir

tesettürKıyafet birleştirmek demek, birbirinden bağımsız parçaların ve aksesuarların birbiri ile uyumlu bir biçimde bir araya getirilmesi demektir. Giyimine önem verenler bu işlemi çok kolay yapmakla birlikte, birçok kişi zaman zaman kararsızlığa düşmektedir. Gerek normal giyimde olsun, gerekse tesettür giyimde olsun maalesef kıyafetlerde özensiz görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Bunların en başında da başkasının üzerinde görülen kıyafetlerin kendine uyarlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, her kıyafet herkes için değildir. Birçok insanın kendine has bir tarzı vardır ve kendini o şekilde ifade eder. Başkasının üzerinde güzel ve uyumlu duran bir kıyafet sizin için ideal kıyafet olmayabilir. Bu yüzden kendi tarzınızı belirlemeniz, bedeninizi bilmeniz ve vücudunuzu iyi tanımanız gerekir. Bu temel bilgiler iyi bir kıyafet seçimi yapabilmenin birinci anahtarıdır.

 

 Dar Kıyafetlerden Uzak Durun

 

Tesettür giyimde uyulması gereken kurallardan biri dar kıyafetlerden uzak durmaktır. Zaten adı üstünde olduğu üzere, tesettür giyim vücut hatlarını gizlemek demektir. Dar ve hoş durmayan kıyafetlerin tesettür giyimde yeri yoktur. Bu tarz parçalar yerine vücut ile orantılı ne çok bol, ne çok dar olanlar seçilmelidir. Burada da yine beden ölçülerinizi iyi bilmenizin gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

 

 Doğru Ayakkabıyı Seçilmelidir

 

Tesettür giyimde kombin yaparken seçilen ayakkabının rengi, topuk yüksekliği ve modeli giyilen kıyafetle bütünlük oluşturmalıdır. Günlük bir giyim tarzı altına stiletto kullanımı pek anlamlı olmayacaktır. Bunun yerine günlük tunik kıyafetlerle veya takım kombinlerle birlikte, spor ayakkabılar veya babetler tercih edilmelidir. Bununla birlikte özel gecelerde ve abiye kıyafetlerde stiletto tarzı ayakkabılardan vazgeçilmemelidir.

 

 Aksesuar Seçimine Önem Verilmelidir

 

Bir diğer unsur da aksesuar seçimidir. Kıyafet ve ayakkabı ile uyumlu aksesuarlar tercih edilmelidir. Aksesuarlarının ne çok ön planda, ne de çok geri planda kalmalıdır. Kıyafetin desenine ve kesim özelliğine uygun kolyeler, bileklikler, şallar bulunmalıdır. Altın veya gümüş rengi takılar kıyafetin hangi ortamda giyileceğine göre seçilebilir.

 

Birçok kıyafet seçiminin birinci önceliği kişinin giyim stiline odaklıdır. Herkesin yaşam tarzına ve sosyal çevresine uygun giyinmesi öncelik olmalıdır. Fazla abartılı ve dikkat çekici olan kıyafetler ile beğeni almak yerine eleştiri alınabilir.

 

Bir cevap yazın