Kıyafet Parçaları Tesettür Kombin Oluşumunu Nasıl Tamamlar?

tesettür kombinKombin yapmak, birbirinden bağımsız olan parçaları ve aksesuarları birbirleri ile uyumlu bir hale getirip düzenlemektir. Sadece tesettür kombin modellerinde değil, diğer kıyafetlerde de kombin uyumu çok önemlidir. İster renk ister desen olsun, bir araya getirilen her parça birbirini tamamlamalı ve uyum içinde olmalıdır. Günümüzde kimi kıyafetlerde ve yapılan kombinlerde özensiz görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Tesettür giyimi tercih eden bayanların tercihlerini analiz ederek, en doğru müşteri beklentilerine karşılık veren online alışveriş sitelerinin modelleri ön plana çıkmaktadır.

 

 Tesettür Kombinlerde Beden Seçimin Önemi Nedir?

 

Her şeyden önce aşırı dar ve aşırı bol kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Birçok bayanın yapmış olduğu hata, küçük veya büyük beden kullanımından kaynaklanmaktadır. Tesettürde vücut hatlarını kapatmanın anlamı bol kıyafetler tercih etmek değildir elbette. Aşırı bol kıyafet vücut bütünlüğü ile orantısız duracağından, öncelikle bedene uygun kıyafetler seçilmelidir. Yine dar ve streç kıyafetlerle tesettür kombin yapılmamalıdır ve bu modellerden uzak durulmalıdır. Kişinin kıyafeti kesinlikle vücut hatlarını belli etmemelidir.

 

 Örnek Bir Kombin Modeli Nasıl Olmalıdır?

 

Beden ve renk konusunda sorun yaşayanlar online sitelerden araştırma yapabilir. Bununla birlikte dolaplarındaki eksikleri tespit ederek gerekli olan kıyafetleri alarak daha ekonomik alışveriş yapabilirler. Hemen hemen tüm modellerin 38 bedenden 48 bedene kadar bedenleri bulunmaktadır. Siyah, mavi ve pembe renklerde tunik ve pantolonlar iyi birer model oluşturmaktadır. Diğer tesettür kombin modellerinde olduğu gibi likralı kumaşlar daha iyi bir görünüm sağlamaktadır. Kombinin rengine göre beyaz eşarp kullanılan kıyafetler siyah stiletto ayakkabı ile tamamlanarak uyumlu bir görüntü oluşturmaktadır.

 

Şal ve Eşarbın Tesettür Kombinde Rolü Nedir?

 

Şal ve eşarp tesettür kombin yaparken gerçekten çok önemli bir detayı oluşturur. Şal veya eşarp, kullanan kişinin ten rengine uygun olmalıdır. Eğer açık tenli bir kişi iseniz kullanmanız gereken renkler mavi, lila ve mor renkleri olabilir. Eğer koyu tenli bir kişi iseniz kullanmanız gereken renkler yeşil, pembe ve ekru gibi renklerdir. Kıyafetlerde ten uyumu da göz artı edilmemesi gereken bir noktadır. Ten rengine uygun eşarp ya da şal seçimi kişiyi daha canlı gösterebildiği gibi, daha soluk bir hava da katabilir.

 

Bir cevap yazın