Kışlık Tesettür Giyimde Uyum

kışlık tesettür giyimİnsan sosyal bir varlıktır ve birçok sosyal ihtiyaçları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de giyimdir.  Biz bayanlar giyime çok önem vermekteyiz. Eskilerde tesettür giyim ön planda olmamakla birlikte artık günümüzde tesettür giyim de fazlası ile ön plandadır.

Tesettürlü bayanlarında giyimlerinde uyum, moda, şıklık, uygunluk ön planda olmaktadır. Mesela; bir bluz veya gömlek aldık diyelim buna uygun başörtüsü isteği, buna uygun ayakkabı veya çanta vs. isteği gibi durumlar ön planda olmaktadır. Ve bayanların bu uyumları göz önünde bulundurmasıyla birlikte tesettür giyim mağazaları da bir hayli artmaktadır. Bir de bunların mevsime uygunluğu da söz konusudur. Önümüzdeki günlerin kış olmasıyla birlikte mağazalarda şuan kışlık tesettür giyim ön plandadır.

Kışlık tesettür giyim denilince akıllara ilk gelenler kaban, kalın şallar, pardesüler olmaktadır. Akıllara ilk bunların gelme sebebi ise mevsimlik giyeceklerimizin üstüne bunları alarak ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Bunların dışında bir de botlar, tüylü ayakkabılar, tüylü çantalar ihtiyacı doğmaktadır.

Kışlık tesettür giyimlerde birde zayıf ve kilolu bayanların bedenlerine göre kıyafet seçme seçeneği vardır. Mesela; zayıf bayanlarda belden oturtmalı kombinler seçilirken kilolu bayanlarda ise daha bol kesimli kombinler seçilmektedir. Aynı şekilde zayıf bayanlarda isteğe bağlı olarak karışık renkler seçilirken kilolu bayanlarda ise aynı renkteki kombinler tercih edilmektedir. Fakat genel olarak kışlık tesettür giyimde pardesü, kap, mont, bot modellerinde koyu renkler çok fazla satışa sunulmaktadır.

Kışlık tesettür giyim kombinleri yazın kombinlerine göre daha basit seçilebilmektedir. Bayanların çoğu tercihi dış mekanlarda ince kıyafetlerin üzerine alınan kalın pardesü, panço, örme hırkalar ile kolaylaştırmaktadırlar. Fakat iç mekanlara gelince bahsetmiş olduğumuz uyum söz konusu olmaktadır. Tesettür giyimimizi bir de mevsime uygun aksesuarlar ile süsleyebiliriz. Örneğin; yazın kombinimizi şık bir kolye ve güneş gözlüğü ile süsleyebilirken, kışın ise tesettür giyimimizi şık bir eldiven, şapka veya şemsiye ile süsleyebiliriz.

Kışlık tesettür giyiminde pantolon üzerine uzun tunikler tercih edilirken etek üzerine ise kalçaya kadar inen gömlek, kazak, bluz tarzı kıyafetler seçilmektedir. Bir de kışın tesettür modasında botlar söz konusu olunca etek boyları dizlerin hafif altına kadar olabilmektedir. Şık ve güzel giyinmek her kadının tercihidir.

 

Bir cevap yazın