Kışlık Tesettür Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

Soğuk havalarda şık olmak kadar giysilerin bizi sıcak tutmasını da isteriz. Bu anlamda tesettür elbiselerin şık olduğunu ancak sıcak tutamadığını düşünenler yanılıyor. Doğru kumaş seçimi ile birlikte sıcak tutan tesettür elbise modelleri de bulunmaktadır.

Aynı zamanda hem yaz hem kış ürünleri oldukça rahattır. Soğuk ve rüzgarlı günlerde daha kalıp kesimler tercih edildiğinde elbisenin uçuşmasını ve soğuk havaya maruz kalmayı engellemek mümkündür.

Soğuk Havalarda Tercih Edilecek Tesettür Elbise Modelleri Nelerdir?

Kış mevsimine uygun renkler seçerek çok daha şık olmak mümkündür. Örneğin kırmızı rengini kullanmayı seven hanımlar kış aylarında bordo rengi tercih ederse hem tarzını koruyabilir hem de mevsime uyum sağlayabilir.

Aynı zamanda kot tesettür elbiseler de yine kışın tercih edilebilecek tesettür elbiseler arasında yer Özellikle koyu tondaki kot elbiseler ve ya siyah renk kot elbiseler kış mevsimi için uygun tesettür elbiseler içerisinde bulunmaktadır.

Kışlık Tesettür Elbise için Uygun Kumaşlar Nelerdir?

Tesettür elbise, kolları ve yakası kapalı, uzun modellerdir. Kumaş türü ve desenleri ise elbisenin sezon belirleyici özelliğini taşımaktadır. Doğru kumaş seçimi ile kış aylarında da tesettür elbise giymek mümkündür. Bu kumaşlar ise kot, mira, krep ve kadife gibi kalın ebatlı çeşitleridir. Kot elbiseler her mevsimin gözdesidir.

Renk skalası ile dikkat çeken kot elbiseler spor şıklığın en rahat adresidir. Mira kumaş ise polyester iplikten üretilir. Kırışmaz ve renkleri daha canlı gösterir. Kombinlemeye bağlı olarak günlük ve ya özel günlerde tercih edilebilir. Krep kumaşa bakıldığında ise yine her mevsim kullanılabilir olduğu görülmektedir.

Krep kumaş tok bir duruşa sahiptir. Kırışmaz ve viskoz, ipek veya pamuktan üretilir. Kadife elbiseler kışın gözdesidir. Kumaş yapısı renklerin daha parlak ve canlı görünmesine olanak sağlar. Sıcak tutar ve tok bir kalıba sahiptir.

Kışlık Tesettür Elbise Kombin Önerileri Nelerdir?

Kış aylarında elbise kombinlemek zor bir iş gibi gelse de bazı hususlara dikkat edildiğinde oldukça basittir. Renkleri ve elbise uzunluğunu seçmek önemlidir. Bu anlamda kısa boylu hanımlar bilek hizasında elbiseleri tercih edilebilir.

Ayakkabıyı ise siyah, beyaz gibi net olan renklerden seçmek gerekir. Böylelikle elbisenin desen ve ya modeli daha çok dikkat çekecektir. Bunun yanı sıra üzerine alınacak kaban veya montun da aynı seviyede olması daha şık bir hava katacaktır.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/tesettur-elbiseler adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın