Kışlık Ferace Nasıl Kullanılır?

kışlık feraceKısaca tanımlamak gerekirse ferace; uzun, bol ve yakası kapalı giysi türüne verilen isimdir. Osmanlı döneminde kadınların vazgeçilmezi feraceler, son yıllarda modernize edilerek günümüz modasının bir parçası haline gelmiştir. Çoğunlukla ayak bileğine dek uzanan feraceler elbise şeklinde kullanılır iken pantolon ile kombinlenmeyi gerektiren feraceler de bulunmaktadır. Tasarımında sadeliğin esas alındığı feracelerin kol, yaka ve cep gibi bölgelerinde zarif ve minimal detaylara rastlamak mümkündür. İşleme, dantel, ışıltı gibi küçük ayrıntılarla zenginleştirilmiş feraceler, kazandıkları şıklık ile yalnız günlük yaşamda değil özel gün ve gecelerde de tercih sebebi olmaktadır.

 

 Kışın Ferace Giyilir mi?

 

Feraceler genellikle ferah ve ince kumaşlardan üretildiği için bahar ve yaz aylarına uygun bir giysi olarak görülmektedir. Sonbaharın ılık havasının yerini kışın çetin soğuklarına bırakıldığı bugünlerde ferace rahatlığından ve şıklığından vazgeçmek istemeyen hanımların kafasında “Ne giyeceğim?” sorusu dolaşmaktadır. Son dönem modada soğuğa karşı dayanıklı ve kalın kumaşlar kullanılmış feraceler vitrinleri süslemektedir. Yazlık feraceler güneş ışınlarını yansıtması için daha açık tonlarda üretilirken kış için üretilen modellerde daha koyu tonlar tercih edilmektedir. Kışlık ferace modelleri sayesinde feraceleri kışın da kullanmak mümkün hale gelmiştir.

 

 Kışlık Ferace Giyerken Dikkat Edilecekler

 

Kışlık ferace modelleri kalın ve bol bir yapıya sahiptir. Havanın çok soğuk olduğu ve üşüyebileceğinizi düşündüğünüz zamanlarda feracenin altına giyeceğiniz kalın giysiler kat kat ve kötü bir görüntü oluşturmayacaktır. Ayrıca standart feraceler ayak bileklerini kapatır vaziyette olduğu için bu giysiler gözükmeyecektir. Bu durum kombin yapma konusunda büyük bir kolaylığı beraberinde getirmektedir. Feracenin tarzına uygun bir eşarp, çanta ve kışlık ayakkabı seçimi tesettürlü hanımların hem hoş hem de ölçülü bir şıklığa sahip olması için yeterli olmaktadır. Yırtmaç gibi detaylar içeren ya da ayak bileklerinin üzerinde biten ferace modellerinde ise kombinlenecek pantolon önem taşımaktadır. Bu tarz kışlık feracelerin altında salaş formlara sahip uzun etek ve pantolonlar mükemmel bir tamamlayıcı olmaktadır.

 

Tesettür giyim mağazalarında her zevke hitap eden kışlık ferace modelleri bulmak mümkündür. Değişken bir fiyat skalasında, spor ya da şık fark etmeksizin pek çok farklı zevke hitap eden kışlık feraceler müşterilerin zevkine sunulmaktadır. Alışverişin kaliteli ve güvenilir markalardan yapılmasına özen gösterilmelidir. Ucuz ama kalitesiz ürünler almak, fiyattan kar ederken sağlıktan zarar etmeye varabilen sonuçlara yol açmaktadır. Kışlık feracenin rahat, teni rahatsız etmeyen ve kaliteli bir kumaştan imal edilmiş olması büyük önem taşımaktadır.

Bir cevap yazın