Kış Sezonunun Vazgeçilmezi

 

kabanGünümüzde tekstil sektörü oldukça önemli bir yer almaktadır. Ülkemizde tekstil sektörü hem yurt içi hem de yurt dışı ihraçlarında oldukça önemli bir yere gelmiştir. Bunun en büyük nedeni yurdumuzun verim kaynakları ve tekstilcilerin üstün başarılarıdır. Tekstil sektöründe en önemli dönem kuşkusuz kış sezonudur. Kışın tekstil sektörü kışlık giyimlerden dolayı oldukça yoğun bir çalışma dönemine girerek üstün başarılar elde etmektedirler. Bu başarılarını hem yurt içi hem de yurt dışında göstererek oldukça iyi işlere imza atmaktadırlar.

 

Kabanın tekstildeki yeri:

 

Kış sezonunda en önemli tekstil ürünü kuşkusuz kaban giyim ürünleridir. Kaban insanlar için kışın, ekmek su kadar değerli bir kıyafettir. Dolayısıyla tekstilciler kaban üretimlerinde oldukça rekabete girerek hep daha iyisini yapmaya özen gösteriyorlar. Kaban öyle iki dikiş dikmeyle yapılacak bir giysi değildir. Onun kumaş cinslerini ve insanların hem beğenme hem de vücut sağlıklarını düşünülerek yapılan kıyafetlerdir. Dolayısıyla tekstilciler yaptıkları tasarımların ardından kaban kumaş cinslerini seçerek güzel, şık, rahat ve kışın çetin havasına karşın iyi ısıtacak kabanlar yapmaktadırlar.

 

Kabanın özellikleri

 

Kaban kullanımında; genel olarak oxfort membran, 90 gr mikro membran, polar membran, soft shel ve membran kumaş cinsleri kullanılmaktadır. Bu kumaşların genel özellikleri 1000 su geçirmez özelliği ve kış koşullarında soğuktan koruma özellikleri bulunmaktadır. Buna bağlı olarak üretilen bütün tekstil ürünleri oldukça sağlıklı ve kaliteli olmaktadırlar. Bu kumaşlar sadece kaban değil iş ve diğer giysilerde de kullanılmaktadırlar.

 

Kaban kullanımı ve seçimleri

 

Kaban alırken önce fiyatına değil kumaşına markasına ve üretim yerine dikkat etmekte fayda vardır. Sizler bunlara dikkat ettikten sonra eminim iyi bir kaban tercihi yapmış olacaksınız. Bu aşamadan sonra yapacağınız kaban seçiminde boyunuza, kilonuza ve ten renginize dikkat etmeniz gerekmektedir. İyi bir kaban seçimi için bu özellikler şarttır. Kaban erkek kadın demeden her insana iyi oturan bir kıyafettir. Tabi kadınların alışverişe ayrı bir sempatisi olduğu için onların vücut hatlarına dikkat ederek iyi bir kaban seçimi yapmaları gerekmektedir. Bütün bu işlemlerin ardından aldığınız kabanın sizlere yıllarca nasıl yardımcı olacağını ve nasıl kaliteli bir mal aldığınızı görerek, hayatınıza özel anılar katacaksınız.

 

Bir cevap yazın