Kış Modası Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Kış zamanı geldiğinde hepimiz bizi sıcak tutacak alternatif arayışları içerisindeyizdir. Bu alternatiflerin başını ise kaban modelleri çekmektedir. Kışa girdiğimiz şu günlerde bizler de kaliteli ve kullanışlı kaban modelleri arayışı içine girmiş bulunmaktayız. Peki bir kabanda olması gereken ve aramamız gereken özellikler nelerdir?

Kaban Çeşitleri

Kaşe kabandan yün kabana ya da astarlı kabadan astarsız kabana kadar çeşitli kaban modelleri mevcut olup ihtiyacımız yönelik kaban alışverişi yaparsak doğru bir biçimde hareket etmiş olacağız. Bir kabanda aranan en önemli özellik ise soğuk kış günlerini atlatmamızı sağlayacak şekilde sıcak tutan bir kaban olmasıdır.

Kaban Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaban alırken ilk dikkat etmemiz gereken şey ise etek boyudur. Kısa boyluysanız diz altı kabanlar sizi olduğunuzdan da kısa gösterecektir. Bu noktada diz üstü kaban tercih etmek sizin avantajınıza olacaktır. Aynı şekilde uzun boyluysanız da diz altı kabanlar size daha uygun olacaktır. bunun yanı sıra diz üstü kabanlar size daha genç bir görünüm sağlayacakken diz altı kabanların sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterme ihtimali vardır.

Kabanın Ceplerinin Olması

Kışın yükümüz de ağırlaştığından cüzdan telefon gibi hayati ihtiyaçlarımızı koyabileceğimiz cepli kabanlar daha revaçtadır. Kaban alırken bu nesnelerin sığabileceği büyüklükte cepleri olan kabanlara yönelmemiz hayatımızı kolaylaştıracaktır. Zira bu ceplere sahip kabanlar hayatımızı kolaylaştıracak ve hemen elimizin altında bulunmasını istediğimiz nesneleri taşımak için bize büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Kabanın Rengi

Kışla özdeşleştirdiğimiz siyah gri gibi renkler ve nötr renkler büyük ihtimalle sizin için doğru tercih olacaktır. Nötr renklerde bir kaban almak hem bunun kıyafetlerimizle uyumlu olmasını sağlayacak hem de bizi bugün ne giysem derdinden kurtaracaktır. Nötr renkler diğer bütün renklerle ve kendileri arasında uyumlu olduğu için kaban alırken bu yönde bir tercih yapmak bizim lehimize olacaktır.

Tarzınıza Uyumlu Olması

Kabanınızı hemen her kıyafetinizle uyumlu hale getirmek istiyorsanız onun kürk gibi ek materyallere sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. Zira yakası kürklü bir kaban tüm kıyafetlerinizle uyum göstermeyecektir. Bu sayede hemen her ortama uyum sağlayabilecek kabanlar seçmeniz sizin de avantajınıza olacaktır.

 

Bir cevap yazın