Kış Aylarının Eşsiz Ürünleri Kabanlar

 

G.M.Z. Tesettür          Hanımların son derece zor seçimler yaptığı giyim ürünleridir kabanlar. Hem çok ucuz olmaması hem de dış giyim de direk göze çarpmasından dolayı bir kaban satın almak son derece zordur. Kaban alırken biraz modaya uymak ve yeni trendleri takip etmek gerek diye düşünüyoruz. Ancak moda diye de her sene modası geçecek modellere de yönelmemelisiniz. Çünkü kaban her sene alınan bir ürün değildir.

 

Biraz klasik ancak göze hitap eden modelleri tercih ederseniz alacağınız bir kabanı yıllarca kullanabilirsiniz. Modelden ziyade kabanınızın dikişleri ve kumaşı da son derece önemlidir. İnce kumaşlardan hazırlanan kabanların uzun süre kullanımı olmayacağını belirtelim. Ancak birkaç sene giyersiniz sonrasında dirsekleri ezilir ve çok fazla giyemezsiniz. Bir kaban alırken önce modelleri tek tek inceleyin.

 

Sonra sizin vücut tipinize hangisinin gittiğine karar verin. Bir sonraki aşamada da ne tür renk almak istediğinize karar verin. Kırmızılar ve bej renkleri son derece çekici dursa da her zaman her kıyafetin üzerine giyemeyeceğiniz durumlar olabilir o yüzden önceliğinizi siyahtan ya da kırçıllı renklerden yana kullanabilirsiniz. Sonrasında eğer paranız varsa ilerleyen dönemlerde bir tane kırmızı alıp gönlünüzü hoş edebilirsiniz.

 

Kabanların Kullanım Koşulları

 

Bir kaban alırken öncelikle en çok nerelerde giyeceğinizi bir düşünmelisiniz. Şayet çok fazla çamurlu yollara maruz kalıyorsanız ya da kışın yoğun bir kar yağışı yaşıyorsanız sizler için kesinlikle uzun kaban modellerini önermiyoruz. Uzun kabanlar kışın çamurda çok fazla lekeleneceği için ya da karda yürürken ayağınıza dolanacağı için kısa kabanlar daha iyi olacaktır.

 

Hem ayağınıza dolaşmayacak hem de çamur lekelerine çok fazla maruz kalmayacaktır. Üstelik yağmurda ya da karda uzun kabanlar ıslandığı zaman daha da ağır olacaktır. Kış mevsiminin yoğun geçtiği bir şehirde yaşıyorsanız daha kalın kumaşı olan kabanları tercih etmelisiniz. Böylece kar altında soğuktan çok fazla etkilenmezsiniz.

 

Siyahın Modası Asla Geçmez

 

Siyah her giyim türünde olduğu gibi kabanlarda da asla modası geçmez. Her ortamda her kıyafetinizle rahatça tercih edebileceğiniz siyah renkte kabanlar son derece makul bir seçim olacaktır. Zaten hemen hemen her bayanın gardırobunda bir siyah kaban mutlaka vardır. Gardırobunuzda bulunması gereken kaban çeşitlerinden biri de abiye kabanlarıdır. Kısa olan abiye kabanları özel günlerde uzun abiye elbiselerinizin üzerinde son dere şık duracaktır

 

Bir cevap yazın