Kır Düğünlerinde Tesettürlü Abiye Tercihi

 

   Yazın başında olduğumuz şu günlerde düğün sezonu açılmaya başlamıştır. Son yıllarda en çok moda olan düğün çeşidi Kır düğünüdür. Kır düğünleri tamamen açık olan park bahçe ve kafelerde gerçekleştirilen organizasyonlardır. Kır düğünleri çevresel açıdan rahatlık ve şıklık kazandırmaktadır. Ancak kır düğünleri hava durumlarına göre bazı sürprizlere de gebedir. Hiç bir sorun olmasa bile gece ayazı insanları etkilemektedir.

 

Dolayısı ile düğüne davet edilen kişilerin de kıyafetlerini bu ihtimallere göre dizayn etmesi gerekmektedir. Kapalı giyimi tercih eden bayanlar için ise tedbiri elden bırakmayan tesettür abiye ürünlerini tercih etmelidir. Seçilecek elbisenin daha kalın bir kumaştan ancak yine de terletmeyecek bir yapıda olması gerekmektedir. Ayrıca tasarımın kesimi açık havada düzenlenecek organizasyonlara uygun bir şekilde olmalıdır. Açık hava organizasyonları için dizayn edilen tesettür abiye modelleri tesettür mantolardan esinlenilerek çizilmiştir. Bu elbise tarzlarının genel kesimleri şık bir manto kesimini andırmaktadır.

 

İnci Baskılı Mika Elbiseler Açık Havalar İçin Çok uygun

 

Son zamanlarda modacıların kır düğünleri için en çok önerdikleri elbise tarzı mika kumaştan yapılmış inci baskılı elbiselerdir. Elbise yakasındaki inci boncukları baskısı ile çok şık bir görüntü oluşturmaktadır. Tasarımın yakası bebe yaka olarak düşünülmüştür. Bebe yaka bebeklerin badi yakalarından esinlenilerek yaratılmıştır. Tesettür abiye ürünün belinde ince bir kemer takılabilmesi için yer bulunmaktadır. Ancak kemer tercihi kişinin kendi seçimine bırakılmıştır. Elbise ile aynı renk olan kemer ise seyyardır. Bağlama şekli arkadan fiyonk tarzındadır. Eğer kemer takılır ise arkadan bağlanmalıdır. Kemerin Elbisenin yakalarındaki olan inci detaylar kol manşetlerinde de mevcuttur.

 

Bu durum tesettür abiye tasarımına bir bütünlük kazandırmıştır. Ürün uzun bir boydadır ancak ayakkabılar görünür bir konumdadır. Elbisenin üst kısmı oturan etek kısmı ise bol olarak tasarlanmıştır. Kapalı bayanlar tarafından en şok tercih edilen ton pudra vizyondur. Bu renk yaz aylarının furya olmuş rengidir. Pudra rengi elbiseyi aynı rengin bir ton daha açık olan eşarp ile birleştirilebilir. Ürünün uzaktan görünüşü bir dış giysisi olarak yansımaktadır. Ürün ince değildir. Giyen kişi yaz gecelerindeki serin havalarda üşümeden rahatça kullanabilir.

 

 

Bir cevap yazın