Kendine Özgü Tesettür Elbise Modelleri

 

Her kadının kendine özgü giyim tarzı vardır. Tesettür giyimde kendi içerisinde farklı bir stile sahiptir. Tesettür giyimde her renkte ve modelde elbise bulmak mümkündür. Kendi içerisinde gelişen moda sektörüyle birçok mağazanın vitrininde tesettür giyimi görmek mümkün. Giyim tarzı her kadının zevkine göre şekillenmektedir.

 

 Tesettür Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

           Tesettür elbise seçerken öncelikle kıyafetin bedeninize uygun olması gerekmektedir. Elbise ne bol ne de dar olmamalıdır. Elbisenin bedeninize büyük olması kıyafetin sizin değilmiş gibi görünmesine ve daha kilolu bir görünüme neden olur. Kıyafetin dar beden olması sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir. Eğer belden aşağı bölgenizde kilonuz varsa kiloşlu kıyafetler tercih etmelisiniz. Omuzlarınız genişse omuz kısımları geniş elbise modellerini seçmelisiniz. Elbisenin boyu ayak bileklerinizde bitmesi gerekir. Çünkü uzun olması elbisenin daha çabuk yıpranmasına neden olacaktır. Günlük kullandığınız tesettür elbise ile abiye tarzında kullandığınız elbiseleri birbiriyle kombinlemeyin. Çünkü bu kıyafetlerin yapımında kullanılan kumaşlar birbirinden farklıdır.

 

 Tesettür Elbisede Aksesuar Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür de aksesuarı doğru kullandığınızda kıyafetiniz daha ilgi çekici hale gelecektir. Örneğin elbiseniz boğazdan hakim yaka modeli ise boyun yerine elleriniz de kollarınızda aksesuar kullanmalısınız. Eğer düz bisiklet yaka bir elbise tercih ettiyseniz boyundan sarkan bir aksesuar kullanmalısınız. Gömlek tipi bir elbise giydiyseniz boyun aksesuarını daha kısa tutmalısınız ve gömleğin yakasının altından geçirmelisiniz. Tesettür elbise de bileklik aksesuarlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın