Kap Modelleri

kap1Tesettür giyiminde kaplar da artık oldukça geniş yer tutmakta. Son yıllarda kişiler tercihlerini bu yönde kullandıklarından kap modası hala sürmekte. Çeşit çeşit kap modelleri mağaza vitrinlerini süslemekte ve internet sayfalarında kap giyim kişilerin tercihine göre model model sunulmakta. Daha rahat, daha konforlu hissedeceğiniz spor modellerden tutun klasik modellere kadar seçeneklerle önünüze seriliyor. Kap modelleri genelde diz altında biter. Değişik kumaşlardan üretilir. Deri, kumaş, keçe, yün gibi materyallerden üretilen kaplar modaya uygun, özel tasarım modeller opsiyonlarıyla istediğinizi alabilirsiniz. Kap modelleri tesettürünüzü sağlarken size ayrı bir hava ve şıklık katıyor. Her mevsime her sezona uygun kaplar yapılarak kişilerin tercihlerine sunuluyor.

Kapları pardösüden ayıran özellik daha kısa olmasıdır. Pardösülere göre daha modelli ve dış giyim tarzındadır. Kaplar daha hafif daha kıyafetimsi, tunik pardösü karışımı olarak ifade edebiliriz. Kaplar genelde pantolonlarla giyilir, altına etek veya elbise giyilmesiyle nahoş durur. Pardösü de ise giyilebilir, bir sıkıntı oluşturmaz. Kaplar genelde daha canlı renklerden oluşur ve rengârenk tarzlarda kullanabilir.

Bu sezonda kap modelleri tesettürlü hanımların ilgi göstermesi sonucu tekrar revaçta. Bu sezonun kap renkleri petrol rengi, siyah renk, kahverengi, mürdüm rengi, hardal rengi vb renk seçenekleri ile öne çıkıyor. Kap modellerinde fermuarlı seçenekler olduğu gibi düğmeli seçenekler de bulunmakta. Bazıları ise belden bağlamalı modellerden ibarettir. Asimetrik modeller de yine gözümüze çarpıyor kap modellerinde. Her bütçeye göre kap modelleri piyasada ve internet üzerinde satışa sunulmaktadır. Kişiler kendi ekonomilerine hangisi uygun düşerse onu alabilirler.

Kap modelleri vücut hatlarını da kapattığı için tesettürlü bayanlar tarafından fazlaca tercih edilebiliyor. Bu yüzden de üretici firmalar bunu göz önünde bulundurarak üretimlerine çeşitlilik ve farklılık katıyorlar. Her renge her zevke uygun piyasaya modeller sunuluyor. Kişiler ise görüp beğenip istedikleri modellere ulaşabiliyorlar. Bazen geze dolaşa bazen de bir tıkla.

Tesettür giyimin daha fazla detay gerektirdiğini düşünürsek eğer, kap modelleri bu konuda kişilerin biraz daha kurtarıcısı olan giysilerden olduğu denilebilir. Öyleyse dolabınızdaki bir kaç kap sizin kurtarıcınız olacaktır.

Bir cevap yazın