Kap Hakkında Merak Edilenler

Kap tesettür giyimin sevilen parçalarındandır. Hem yaza hem de kışa uyarlanarak tasarlanır. Genelde jeanlerin üzerine giyilmektedir. Diz altı veya dizlerde boya sahiptir. Kolay kombine edilir, pratik bir dış giyimdir. Genç yaşlı genelde bütün kadınların gardıroplarında bulunmaktadır. Her gardıropta da bulunması gereken bir dış giyim parçasıdır. Bazen trençkotla da karıştırılmaktadır, ama ikisi farklı farklı giyimlerdir.

 Kaplar daha çok yazın kullanılmakla birlikte son yıllarda kışlık ve mevsimlik olarak da birçok farklı modelde üretilmektedir. Her zevke ve beğeniye uygun olanı muhakkak bulunmaktadır. Önemli olan kaplarla birlikte diğer parçaları doğru bir şekilde kombinleyebilmektir. Tesettür kap, doğru bilgiyle şık bir kombinasyon için oldukça uygun bir dış giyimdir.

 Kap Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 Bazı dikkat edilmesi gereken faktörler vardır. Beden seçimi, hangi mevsim kullanılacağı, yaş grubu, kesim modeli gibi kişisel detaylar alışverişi mutlu sonlandırmak için önemlidir. Dış giyim parçaları genelde içinden bir şeyler giyilerek kullanılır ve alışverişte bu hesap edilir, biraz bol alınmaya çalışılır.

 Bu yanlıştır. Beden neyse o ölçünün dışına çıkılmamalıdır. Çünkü dış giyimler üretilirken tüm bu faktörler göz önüne alınarak üretilir. Kesim modellerinde ise kilo ve boy baz alınır. Kısa boya sahip kadınlar ne kadar uzun kap tercih ederse o kadar lehine olur, çünkü kısa kaplar bacak boyunu kesecek ve olduğundan kısa görünüme sebep olacaktır. Uzun boya sahip olanlar ise boy konusunda istediğini rahatlıkla kullanabilir.

 Kışlık Kaplarda Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

 Kışlık tesettür kap modellerinde dikkat edilecek ilk ve önemli unsur, kumaş olmalıdır. Soğuktan koruyan, vücut ısısını hapseden aynı zamanda da nefes alabilen kumaşlar olmalıdır. Tesettür kaplarda çeşit, gün geçtikçe zenginleşmekte. Kış için oldukça ideal olan kaşe, şişme kumaş, kapitone ve kürk gibi, soğuktan koruyan kumaşlar tercih edilmelidir.

 Fermuar ve düğmeli çeşitleriyle boy gösteren kaplar, zevke göre, ihtiyaca göre tercih edilmektedir. Düğmenin romantik ve spor şıklığı, fermuarın kolaylığı kaplara ayrı bir zenginlik katmaktadır. Kapların yanında kullanılacak ayakkabı ve eşarp gibi temel giyim parçaları da şıklığı tamamlamada önemlidir.

 

Bir cevap yazın