Kadının Simgesi Şallar

şalŞal kullanımı son beş yıl içerisinde ön plana çıkmış daha öncesinde sadece bir alışkanlık ya da serin havalarda takviye olsun diye kullanılan şallara model olarak pek dikkat edilmezdi. Fakat son beş yıllık süreçte neredeyse modanın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bütün kıyafetlerin kombinlerin de bir şal modeli mutlaka kullanılmakta, şal seçimleri ince elenip sık dokunarak yapılmakta. Bayanlara hediye alırken de çoğunlukla şal tercih edilmekte. Şallar hem omuzda hem de başörtüsü olarak kullanılabilmekte olup pek çok farklı desen seçeneği bulmak mümkündür.

 

Abiye giysilerde özellikle sırt dekoltesi kapatmak amacı ile elbiseye uyumlu şal modelleri neredeyse olmazsa olmazlardan bir tanesi halini aldı. Kadınlar için şık bir aksesuar olmanın yanı sıra adeta bir kapatıcı olarak da kullanılmaktadır. Bazen derin bir göğüs dekoltesini, bazen bir türlü saklanamayan büyük göğüsleri. Şal modelleri yazlık ve kışlık olarak farklı kumaşlar kullanılarak yapılmaktadır.

Bunlara örme şalları da eklemek mümkün daha ziyade bahar aylarında havaların şal modelikararsız kaldığı dönemlerde kullanılan bu örme şallar akşam saatlerinde serinleyen havalarda önlem olarak kullanılmakta. Delikli desenlerden yapıldığı için ne çok aşırı sıcak tutmakta ne de üşütmektedir. Bunun yanı sıra başörtüsü olarak kullanılan şallarda ise genellikle bu yıl pastel renkler hâkim diyebiliriz.

Görünen o ki kış aylarında da haki ve koyu yeşil renkler baskın olacaktır. Şallar daha ziyade yazın başörtüsü olarak tercih edilmekte bunun en önemli nedeni ise şalın tamamen kapalı olarak değil daha salaş olarak kullanılıyor ve bu sayede daha fazla hava almayı ve sıcak yaz günlerinde aşırı bunalmayı önlüyor olması.

 

            Şal modelleri içerisinde püsküllü modellerde hatırı sayılır derecede yaygındır. Bu modeller genellikle omuz şallarında kullanılmaktadır. Uzun ya da kısa püsküllü farklı çeşitler bulunabilir. Şallar şık yaka iğneleri ile daha gösterişli hale getirilmekte pe çok farklı yaka iğnesi ile adeta bütün ilgiyi üzerine toplayabilmektedir. Tabi ki şal dendiğinde daima akla ilk gelen ve neredeyse her kadın için kutsal sayılan ipek şallardır. Ne yıllar, ne de değişen moda akımları ipek şalların kadınlar için önemini değiştirememektedir.

Bir cevap yazın