Kadın Modasında Ferace Şıklığı

feraceKadınlar için giyinmek, şık ve bakımlı görünmek önemli unsurlardan biridir. Her kadın modayı takip ederek kendine uygun olan ürünleri almayı ve zarif bir görünüme sahip olmayı ister. Bu amaçla çeşitli parçalardan oluşan kadın giyiminde dış giyim olarak feracelerin önemli bir yeri vardır. Tesettür modasına uygun bir şekilde tasarlanan feraceler tesettür giyimi benimseyen kadınlar için en uygun kıyafettir. Genel olarak ferace kıyafetlerin en üst kısmına giyilen ve uzun formda tasarlanmış olan bir dış giysisidir. Birçok çeşit ve türleri olmasına karşın genelde yazlık ve kışlık olmak üzere iki türlü ferace seçeneği bulunmaktadır.

 

 Kışlık Ferace Modelleri

 

Dış giyimi olarak kullanılan feracelerin kışlık olarak tasarlanan türleri daha kalın kumaştan yapılmakta olup kış mevsimine uygun şekilde yapılmaktadır. Kışlık feraceler ayaklara kadar uzanan ve kaşe kumaş tarzındaki kalın ve soğuğu geçirmeyen kumaş türlerinden yapılmaktadır. Renk olarak kışlık feracelerde daha ziyade koyu renkler kullanılmaktadır. Çoğunlukla siyah, kahverengi, mürdüm, lacivert ve zümrüt yeşili tonları en çok kullanılan renklerdir. Kumaş cinsi olarak kaşenin yanı sıra süet de kullanılmaktadır. Kış modasına uygun hazırlanan feracelerde modeller de çeşitlilik göstermektedir. Genel olarak önü düğmeli veya fermuarlı, beli kemerli, üzeri nakışlı veya sade gibi pek çok farklı model seçenekleri bulunmaktadır.

 

 Mevsimlik Ferace Modelleri

 

Kıyafet türleri içerisinde yer alan ferace sadece kış aylarında giyilen bir giysi olmayıp yaz ya da bahar aylarında da mevsimlik olarak giyilen bir giysidir. Mevsimlik olarak giyilen ferace türleri ince ve kişiyi serin tutacak yazlık kumaşlardan yapılmaktadır. Ayrıca yazlık feracelerde de çeşitli modeller bulunmaktadır. Modeller içerisinde sade, desenli, asimetrik gibi farklı modeller olup aynı zamanda önü açık modeller de bulunmaktadır. Mevsimlik feracelerde renk olarak daha çok açık renkler kullanılmaktadır. Özellikle mavi, mor, bordo ve yeşil gibi renkler sıkça kullanılmaktadır. Tek renk yazlık feraceler olduğu gibi iki renkli feraceler de bulunmaktadır. Bu nedenle gerek kumaşı ile gerekse renk seçenekleri ile pek çok farklı desen ve modellerde ferace çeşidi bulunmaktadır. Dolayısıyla dış giyim olarak her mevsim ve durumda kullanılmaktadır.

Bir cevap yazın