Kabanla İlgili Buluşlarım

C.M.N Eskimolardan bugüne gelen üslüktür. Eskimolar bütün mevsimi kış olarak yaşadığı için kendilerine hayvan derisinden üslük yapmışlardır. Günümüzde bizler de bunu kaban olarak adlandırdık ve biz Türk insanlarının 6 ay boyunca kışı yaşadığımız için şekilli kabanlar alıp giyiyoruz. İnce, kalın, kaşmir, kaşe, keten, koton şekillendirerek adlandırırız. Kumaşı kaşe ve kaşmir olan kabanları en soğuk havalarda kullanılırız. Eskimolarda ise bizim adlandırdığımız tek çeşit kabanları vardır. Eskimolarda ise hayvansal derilerden yaparlar. Bizde ise çok çeşitli kaban modelleri vardır. Kaban palto yerine kullanılan bir giysidir.

 

KABANIN ETKİLERİ:

 

Sonbahar ve kış aylarında kabanı giyerek sıcaklık hissini yaratır.

 

KABANIN ÖZELLİKLERİ:

 

İş yerlerinde kullanılan, sportif, astarlı, düz, iş elbiselerinin üstüne giymek için kullanılan kabanlar vardır. Çok cepli ve buruşuk modellerde vardır. Örneğin daha spor modellerin kol ağızları elastik bantlı lastikli olabilmektedir. Bol çeşitleriyle kabanlara iç cepler ve uygun yerlerine ihtiyaç duyulabilecek miktarda uygun büyüklüklerde dış cepheler gelmektedir. Deri kabanlarda vardır. Deri kabanlar renkli renkli zarafet hissi yaşattırır. Deri kabanlar insanlarda çok şık durur.

 

KABAN MODELLERİ:

 

Ceket, yakalı, salaş, düğmeli, fermuarlı, kuşaklı, erkek yaka kabanlar, kroveze yaka kabanlar trovakol kabanlar, uzun, kısa kabanlar vs. Bu sunduğum modeller kişinin özel zevkine göre yapılabilir ve alınabilir. Kışın renk tercihleri gri, siyah ve kahverengi olmaktadır.

 

7 VÜCUT TİPİNE GÖRE KABAN MODELLERİ:

 

Kaban seçimi için tarz, renk, kumaş kriterleri kadar vücut tipiniz de önemli. Alışverişe çıkmadan önce listelediğiniz 7 vücut tipinden hangisi olduğunuza karar vermenizde fayda var.

 

  1. Bel bölgesi kalınlar
  2. Üst bedeni alta göre daha büyük olanlar
  3. Bacakları kısa olanlar
  4. Vücudu uzun ve ince olanlar
  5. Üst bedeni ince ve baseni olanlar
  6. Üst bedeni kısa, bacakları uzun olanlar
  7. Vücudu kum saati gibi olanlar

 

Sizde bu yukarıda gördüğünüz özellikteyseniz ona göre kaban seçebilirsiniz daha uygun olacak ve size daha çok yakışacaktır. Tabir tarzlarınız, zevkinizi de unutmayın. Kaban seçerken sevdiğiniz renk ve model kabanlar olsun. Çünkü aslında giymek için yaptırdığımız ve aldığımız kabanlar renkleri dâhil giyince bizi yansıtır.

 

KABANIN FAYDALARI:

 

İnsanları soğuktan korur. Şıklık adına da tercih edilir. Kadınlar ve erkekler isteğe bağlı yani kendi tarzlarına kaban alabilirler. Yaz kazan sayesinde hiç merak etmediğimiz birçok konuları yaz kazan sayesinde bilgi dağarcığını genişletmiş oldu. Örnek olarak şimdi işlediğim kaban konusu benim eski moları araştırmama neden oldu. Birçok bilgi donanımına sahip oldum. Bundan sonra da kitap okur gibi yaz kazan hayatımda yer aldı. Umarım ki kaban konusuyla ilgili sizi aydınlatmış olmuşumdur.

 

 

 

One comment

Bir cevap yazın