Kaban Sezonu Açıldı

kabanKış sezonunun gelmesi ile kabanlar da yavaş yavaş ortaya çıkar. İster istemez havalar Soğuyunca kızın kıyafetler giymeye mecbur kalırız. Öyleyse bu yılki kaban modellerinin isimlerine bir göz atalım. Bazen öyle anlar olur ki yolda yürürken birinde gördüğümüz kaban çok hoşumuza gider. Fakat modelin ismini bilmediğimizden araştırma yapıp modeli bulmakta zorlanıyoruz. İşte bu sebeple birkaç kaban modeline bir göz atalım.

Normalde üst kısmı sıkı alt kısmı ise pileli etek tarzında durum prenses kabanlar vardır. Bu kabanların en spesifik özelliği elbise gibi durmalarıdır. Birde kullanan kolaylığından ve salaş duruşundan parlaklığı tercih edilen geniş kaban modelleri vardır. Tarzı gereği düz ve geniş bir modele sahiptir. Günlük hayatta ise çokça tercih edilen bir model vardır ki buna kısa kaban denir.

Genellikle spor kıyafetlerle kombin Yapılan bu kaban türü günümüzde oldukça sıklıkla kullanılmaktadır. Estetik duruşu ve cazibesiyle bayanların ilgisini çeken diğer bir kaban modeli de kolsuz mont olur. Dışarıdan bakıldığında adeta pelerin gibi durmaktadır. Cemiyet hayatında ise çoğunlukla tüm bu kaban modellerinin yanında özellikle şık restoranlar gidilirken kullanılan kürk kaban modeli gelmektedir.

Genellikle krem ve Siyah tonlarının kullanıldığı kürk kabanlar klasik ve şık kıyafetler ile kombin yapılır. Bunun haricinde her zaman kullanılan ve geçerliliğini sürdüren genellikle öğrencilerin tercih ettiği parkalar vardır. Bu tarz kabanlar da çıkmaktan ziyade rahatlık ve sıcak tutuyor oluşu ön plandadır. Yine son dönemlerde en çok tercih edilen kaban trençkot olmaktadır.

Gerek zarafeti gerek resmi duruşu ile vazgeçilmezler arasında yerini almıştır. Tüm bu kabanlara baktığımızda değişik sebeplerle Park kabanları tercih edilmesinin yanında en gerekli olan tercih sebebi sıcak tutmasıdır. Bu sebeple hangi modelde kaban seçilirse seçilsin en önemli özelliği kalınlığında ve kumaşın kalitesinde saklıdır. Günümüzde tasarımcılar tarafından özenle tasarlanmış pek çok kaban modeli bulunmaktadır. Her zevke her yaşa hitap eden kaban modelleri ile artık çok daha şık görünebilirsiniz. Bu senenin trendlerini öğrenmek için ise moda sitelerine başvurabilir en şık tasarımlara sahip olabilirsiniz.

2 comments

Bir cevap yazın