Kaban Seçerken Nasıl Yaklaşmalıyız?

Sonbahar mevsimine girilmesiyle birlikte havaların soğuması ve yağmurların başlaması beklenmektedir. Özellikle kat kat giyinerek kendimizi soğuklardan korumak yerin doğru bir kaban giymek daha mantıklıdır.

Farklı kaban ve kaşe montlar arasında kesinlikle arayacağımız ilk faktör sıcak tutması olmalıdır. Özellikle rüzgâr kesmesi için kabanlar uzun yapılmaktadır. Alınan malın sadece şekline ve kalitesine bakılmadan önce kabanın kalınlığına bakılmalıdır.

Kaban Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Doğru bir kaban seçmenin birçok püf noktası vardır. Eğer alacağımız kaban diz kapağımızın altına kadar usunsa bu bizi olduğumuzdan yaşlı gösterebilir. Seçeceğimiz kısa modeller sayesinde daha genç ve modern modaya uygun olduğumuz belli olmaktadır. Fakat uzun boylu bireyler için diz kapağının altına kadar uzanan kabanlar şık olabilmektedir. Eğer kısa boylu iseniz olabildiğince kısa olmayan kabanlardan uzak durmalısınız.

Ayrıca kaban seçmeden önce kumasını test etiğinizde kesinlikle kaliteli ve sağlam olmalıdır. Eğer kabanınız polyester veya naylon benzeri bir kumaştan oluşmuşa bu sizi ısıtmayacaktır.

Ayrıca kaban alındıktan sonra kaban güvenip ince giysiler giymemeniz gerekmektedir. Altına giyeceğiniz kıyafetler son derece kalın olmalıdır. Bu nedenle kabanı test ederken altına giyeceğiniz kalın kazakları da hesaba katmanız gerekmektedir. Kaban alırken kaliteli markalar tercih etmenizde faya vardır. Kabanınız kalın ve dolgu maddesi bulunuyorsa kesinlikle makinede yıkamayınız.

Kuru temizlemeye vereceğiniz kıyafetinizi güvenle giyebilirsiniz. Kabanlarınızdaki düğme sayısı ve cep sayısı da şıklı ve zarafetin bozulmaması için oldukça önemlidir.

Armut Tipi Bireyler Nasıl Kabanlar Alabilir?

Armut tipi vücut şeklinde basen bölgesi genel vücuda göre biraz daha gelişmiş bulunmaktadır. Öncelikle armut tipinde bel kısmı ince olduğu için kesinlikle kemerli modeller tercih edilebilir. Orta ve uzun boydaki kabanlar bu vücut tipi için olmazsa olmaz.

Giyeceğiniz kaban modelinin rengine uygun bir atkı takar çok şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki modaya uygun giyinmek için bu vücut tipinde kalçanın değil belin ortaya çıkması gerekmektedir. Çok kalın ve geniş modelle tercih etmek yerine daha çok vücudunuza oturacak modeller tercih ediniz. Unutulmalıdır ki altına giyeceğiniz kıyafetlerin geneliyle uyumlu bir kaban olmalıdır.

 

Bir cevap yazın